REKLAMI GEÇ

4 ilçeye 700 öğrenci kapasiteli yurt yapılacak

4 ilçeye 700 öğrenci kapasiteli yurt yapılacak

AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, Denizli’de öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için 700 kapasiteli 4 yurdun 2017 yatırım programına alındığını belirtti. Ramazanoğlu Honaz, Pamukkale ve Merkezefendi’ye 200’er kapasiteli kız, Sarayköy’e de 100 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci yurdu yapılacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2016 Cuma, 18:14

Denizli’nin bir eğitim şehri olduğunu, bu nedenle de ciddi bir yurt ihtiyacının bulunduğunu belirten AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, Denizli’ye 4 öğrenci yurdu yapılacağını ifade etti. Ramazanoğlu, Ankara’daki çalışmaları neticesinde Pamukkale, Merkezefendi, Sarayköy ve Honaz’a toplam kapasitesi 700 olan üçü kız, biri erkek öğrenciler için olmak üzere 4 yurt yapılmasının hükümetin 2017 eylem planı içine alındığını kaydetti.

Çocukların 12 yıllık temel eğitimi almaları için bu yurtların çok önemli olduğunu anlatan Ramazanoğlu, “Hükümetimizin eylem planı içine alınan Denizli’deki 4 yurt sayesinde kız çocuklarımızın 12 yıllık temel eğitimlerini alabilmelerini sağlayarak birçok sosyal problemin önüne geçmeyi hedefliyoruz” dedi.

Dr. Ramazaoğlu, sosyal ve kültürel her türlü imkanı içinde barındıracak modern öğrenci yurtlarının, çocukları okumaya teşvik edecek düzeyde olduğunu belirterek, yurtlar sayesinde toplumsal bir yaranın da engelleneceğini vurguladı.

Ramazanoğlu, “Erken yaşta evliliklerin önüne geçilmesi, eğitim öğretime dayalı olarak yaşam standartlarının artması hedeflerimiz arasındadır. Merkezefendi, Pamukkale, Honaz ve Sarayköy’de inşaatına başlanacak olan yurtlarımızın şimdiden hem öğrencilerimize hem de Denizlimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı