REKLAMI GEÇ

Filiz, “Mescid-İ Aksa’ya sahip çıkmak dini bir vecibedir”

Filiz, “Mescid-İ Aksa’ya sahip çıkmak dini bir vecibedir”

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz; “ Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmamız dini bir vecibemiz ve insani bir vazifemizdir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2017 Pazartesi, 13:27

Kudüs’te yaşanan olaylara ülkelerin sessiz kalması İsrail’i daha da cesaretlendirdiğini söyleyen AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Dünya’nın buraya kör ve sağır olmasının, sessizliğinin Mescid-i Aksa’nın yıkılması, Kudüs’ün kaybedilmesi, Filistinli çocukların öldürülmesi, Filistinli kadınların yerlerde sürüklenmesi anlamına geldiğini kaydetti.

Necip Filiz, “İsrail yönetimi mayıs ayında Doğu Kudüs’te 15 bin yeni konut inşa etme kararı alarak bunun sonrasında Müslümanlara yönelik baskısını arttırdı. Bu vahşice saldırıların ardından 800 yıldır kapatılmayan Mescid-i Aksa ibadete kapatıldı ve Müslümanlara yönelik kısıtlamalar getirildi. İsrail, Mescid-i Aksa’yı güvenlik gerekçesini bahane ederek İsrail din işlerine bağlamak istiyor. Böylelikle İsrail Mescid-i Aksa’yı yıkarak arz-ı mev’uda giden yoldaki en büyük engelini de ortadan kaldırmış olacak. Şu anda bu planlarına hız vermiş durumdalar” dedi.

“BÖLGEDE GERİLİM YÜKSELİYOR”
AK Parti İl Başkanı Filiz, İsrail yönetiminin Mescid-i Aksa’daki direnişi kırmak için bölgeye asker sevkiyatına başladığını, Kudüs’e giriş çıkışları kapattığını söyleyerek, açıklamasını şöyle tamamladı;

“Fanatik Yahudiler ve İsrail polisi Aksa’ya baskın düzenledi. İsrail polisi metal dedektör uygulaması başlattı. Bölgede gerilim yükseliyor. İsrail polisi mescidin cemaatine saldırıyor. Yaralananlar oluyor. Bütün arap dünyası hala sessizliğini koruyor. Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik uygulanan baskı, bütün Müslümanlara uygulanmış sayılır. Kudüs sadece Filistinlilerin değildir, tüm dünya Müslümanlarının şehridir ve bu şehri korumak da biz Müslümanların görevidir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı