REKLAMI GEÇ

Ak Parti’de iki ilçenin adayı belli oldu

Ak Parti’de iki ilçenin adayı belli oldu

Ak Parti’de Pamukkale ve Merkezefendi ilçe başkanlıkları için tüm yollar Uğur Gökbel ve Ekrem Başer’e çıktı. İki genç adayı öne çıkaran ise mütevazilikleri ve çalışkanlıkları oldu. İşte o detaylar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ocak 2018 Cumartesi, 11:58

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde önce Merkezefendi İlçe Başkanı Yücel Güngör ardından da Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Aracı yeni dönemde aday olmayacaklarını açıklamışlardı. İkilinin bu açıklamalarının ardından kentin en büyük iki ilçesi için başkan arayışları başladı. Kongreleri bir kez öteleyen genel merkez bu aşamada devreye girdi, Ak Parti’de klasikleşen ‘temayül’ değerlendirmesini yapmaya başladı.

BÖLGE VE İL SORUMLULARI GELDİ
Ak Parti Bölge Koordinatörü Konya Milletvekili Ömer Ünal ile Denizli Sorumlusu Manisa Milletvekili Murat Baybatur Denizli’ye gelerek çalışma başlattı. İlk olarak Denizli teşkilatı içinde bir temayül anketi gerçekleştirildi Ankete yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri katıldı. Anketten Merkezefendi’de Başer Pamukkale’de ise Gkbel isimleri öne çıktı.

DENİZLİLİ KURMAYLARLA DA GÖRÜŞTÜLER
Denizli ve bölgeden sorumlu iki milletvekili anketin ardından bu kez partinin üst kadroları ile bir araya geldi. Kentteki önemli Ak Partililerle yapılan bire bir görüşmelerden de aynı isimler çıkınca tablo biraz daha netleşti. Fakat işi şansa bırakmak istemeyen genel merkez karar için bir değerlendirme daha yapma kararı aldı.

5’ER İSİM BELİRLENDİ, MÜLAKAT YAPILDI
Ak Parti genel merkezi Merkezefendi ve Pamukkale’nin yeni ilçe başkanlarını belirlemek üzere bu kez her iki ilçeden 5’er aday belirleyerek Ankara’ya davet etti. Burada adaylar arasında yapılan mülakatın ardından Başer ve Gökbel isimleri bir kez daha öne çıkınca karar vermekte zorlanılmadı.

İKİ ADAY DA YÖNETİMDEN ÇIKTI
Kendi ilçelerinde başkan adaylığına yükselen siyasetin iki genç ismi de ilçe yönetim kurullarında görev alıyordu. Hem Başer hem de Gökbel’i öne çıkaran detaylar ise çalışkanlıkları ve mütevazilikleri oldu. her iki aday da yüksek bilgi ve kültüre sahip olarak gösteriliyor.

YEDEK’TEN ASİL’E
Denizli’nin köklü ailelerinde Başer ailesinin bir ferdi olan Ekrem Başer, hayırsever ve saygın bir ailenin mensubu olarak öne çıkıyor. Seyfi Başer’in oğlu olan genç aday İngilizce işletme bölümü mezunu. Ailesinin kurduğu Yadeks adlı tekstil firmasının yöneticileri arasında yer alan Başer’in Ak Parti’deki siyasi kariyeri gençlik kollarında başladı. Bir süre gençlik kollarında görev alan Ekrem Başer, il eski başkanlarından Avni Örki’nin yedek yönetim kurulu üyeleri arasında yer alıyordu. Son dönemde Merkezefendi İlçe yönetiminde görev alan Başer, Yücel Güngör’ün başkanlığında önemli çalışmaların altına imza attı.

GÖKBEL’LER SİYASETİN İÇİNDE
Pamukkale İlçe Başkan adayı Uğur Gökbel de Denizli’nin tekstilci bir ailesinin üyesi olarak dikkat çekiyor. Daha çık perde sektöründe faaliyet gösteren Uğur Gökbel, bir dönem Refah Partisi’nde il başkanlık görevi yürüten ve çeşitli seferlerde milletvekili adayı da olan Kasım Gökbel’in yeğeni. Daha önce merkez ilçe yönetiminde de görev alan Uğur Gökbel son olarak Hasan Aracı’nın başkanlığındaki Pamukkale ilçe yönetimi üyesiydi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı