REKLAMI GEÇ

Denizli’de 33 milyonluk açılış ve temel atma

Denizli’de 33 milyonluk açılış ve temel atma

Denizli’de, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun katıldığı törenle, 33 milyon lira yatırım maliyeti olan 6 tesisin açılışı gerçekleştirilirken, 3 tesisin de temeli atıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Şubat 2016 Pazar, 17:01

Osman Nuri BOYACI-Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)
Pamukkale Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Partili milletvekilleri, belediye başkanları, partililer ve orman çalışanları katıldı.

denizli-bakan-eroglu-ramazanoglu-denizliye-3milyonluk-yatirim-ic

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, Denizli’ye 18 müjdeyle geldiğini, Denizli’nin 2040-2050 yılına kadar su sorunu olmamasını yeterli görmediklerini, çalışmalarını 2060 yılına kadar su sorunu yaşanmayacak şekilde yaptıklarını söyledi.

BAL ORMANI KURULACAK
Denizli’ye bal ormanı kuracaklarını, gölet ve barajlar yapacaklarını, ceviz fidanı dağıtacaklarını belirten Eroğlu, “Arıcıların ormana girmesi yasaktı. 227 bal ormanı var. Şimdi Türkiye dünyada bal üretiminde ikinci sıraya yükseldi. Ballar, kaliteli hale geldi. Denizli’de de çalışma yapalım, marka oluşturalım. Artık, Denizli horozu balı mı dersiniz, ne dersiniz” dedi.

GAP gibi Ege Bölgesi için de proje hazırladıklarını anlatan Eroğlu, “ 4 bin 547 tesis, 25 milyar liralık yatırım Ege Bölgesi’ne yapılacak. Denizli’de de 31 baraj, 74 sulama tesisi, 2 içme suyu temin tesisi, 126 dere ıslahı yapıp, 20 köprüyü de bitireceğiz. Üç şehir ormanı kuracağız, bal ormanı sayısını 10’a tamamlayacağız. 44 mesire yeri düzenleyeceğiz, Denizli’yi tabiat turizmine açacağız. Her tarafı ağaçlandıracağız” ifadesini kullandı.

denizli-bakan-eroglu-ramazanoglu-denizliye-3milyonluk-yatirim-1

“HER AİLENİN BİR SOSYAL DANIŞMANI OLACAK”
Törene katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Mardin’de açıklanan 10 maddelik Terörle Mücadele Eylem Planı’nda yer alan Aile Sosyal Destek Projesi’nin detaylarını açıkladı. Ramazanoğlu, “Her ailenin bir sosyal danışmanı olacak. Model aldığımız aile hekimliği modelinden hareketle bunu projelendirdik. Artık bu sosyal danışman dediğimiz arkadaşlarımızın her biri bin aileden sorumlu olacak ve o ailenin bütün problemleriyle ilgilenecek, kapısını çalacak. Özellikle şu anda Güneydoğu’da, Doğu’da ihtiyacı olan 4 ilimiz, 12 ilçemiz bizim için öncelikli oldu. Orada bu projemizi başlattık. Ama bu bir Türkiye projesi. Denizli ilk adımı atacağımız illerimizden bir tanesi” diye konuştu.

33 MİLYONA 9 TESİS
Konuşmaların ardından 33 milyon lira bedelle tamamlanan 6 tesisin açılışı ile 3 tesisin temel atma töreni iki bakan ve protokol üyelerinin butonlara basması ile gerçekleştirildi. İki bakan daha sonra orman köylülerini kalkındırmak için 6 aileye süt sığırcılığı kapsamında Orköy sertifikası ve 14 aileye 49 yıl süreyle tahsis edilen 500’er badem ağacı dikilmiş 13 dekarlık alanların sertifikasını verdi. Hak sahiplerinin sahaları kurayla belirlendi.

denizli-bakan-eroglu-ramazanoglu-denizliye-3milyonluk-yatirim-2

Törenin ardından bakanlar Eroğlu ve Ramazanoğlu, Pamukkale Kültür ve Kongre Merkezi’nin bahçesine ladin ağacı dikti. İki bakan fidanları toprakla buluşturdu, can suyu verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı