REKLAMI GEÇ

CHP’li kadınlardan müftü nikahına karşı imza kampanyası

CHP’li kadınlardan müftü nikahına karşı imza kampanyası

CHP Kadın Kolları Üyeleri, Candoğan Parkı önünde açtıkları stantta, müftülere resmi nikah kıyma yetkisi veren yasanın iptali için imza kampanyası başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2017 Çarşamba, 13:54

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Kadın Kolları Yönetimi ve partililer Candoğan Parkı önünde bir araya gelerek, müftülere resmi nikah kıyma yetkisini veren  ve  TBMM’de kabul edilen yasanın iptali için imza kampanyası başlattı.

‘’Müftülere Nikah Kıyma Yetkisi Verilemez’’ pankartı açan CHP’li kadınlar, yasayı desteklemeyen vatandaşları imza atmaya davet etti. Kampanyada CHP’li kadınları Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca ve bazı kadın derneklerinin başkan ve üyeleri de yalnız bırakmadı.

CHP Denizli Kadın Kolları Başkanı Sündüz Başsorğun , Anayasa’nın 174.maddesi gereği devletin asli görevinin devrim yasalarını uygulamak ve toplumun çağdaş uygarlık düzeyine çıkartılmasını sağlamak olduğunu belirterek, ‘’Müftülere tanınan nikah kıyma yetkisi ile, hukuk devleti olma ilkesi, kanun önünde eşitlik ilkesi, devrim yasalarının değiştirilmemesi ve laikliği koruma ilkesi ihlal edilmektedir. Söz konusu tasarının kabulüyle ’Anayasa Suçu’ işlenmiştir. Cumhuriyet bir hukuk devrimine dayanmaktadır. Cumhuriyetin kuruluşunun harcında hukuk vardır ve kadınların özgülüğü, eşitliği, birey olmaları, cumhuriyetle teminat altına alınmıştır.Ülkemize getirilmek istenen ‘İslam Devleti Olma’ dayatmasına karşı, kadın yurttaş kimliğimiz ile, mücadelemizi asıl iş olarak önümüze koyacağız’’ dedi.

Gün boyu devam eden yağmur altında gerçekleştirilen imza kampanyasına özellikle kadınlar ve gençler ilgi gösterdi. Kampanyada 10 bin imzanın hedeflendiği , toplanan imzaların Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na gönderileceği açıklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı