REKLAMI GEÇ

CHP’li Demirci’den AK Partili Belediye Başkanı Subaşıoğlu’na bisiklet sorusu

CHP’li Demirci’den AK Partili Belediye Başkanı Subaşıoğlu’na bisiklet sorusu

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, Merkezefendi Belediyesi’nin 5 ve 6. sınıf öğrencileriyle başlayan, ancak şimdi de öğretmenlere uzanan bisiklet dağıtımlarını ele aldı, Muhammet Subaşıoğlu’nun cevaplamasını istediği bir dizi soru yöneltti. Bu soruların en dikkat çekici bölümü ise bisiklet ihalesinin alan firmanın her seferinde aynı olup olmadığı ve AK Parti ya de belediye yönetimiyle ilişkisinin bulunup bulunmadığıydı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Haziran 2017 Çarşamba, 14:09

Merkezefendi Belediyesi’nin 3 yıl önce başlattığı çocuklara bisiklet dağıtımı kampanyası yeni süreciyle bir tartışmayı da beraberinde getirdi. 5 ve 6 sınıf öğrencilerini kapsayan kampanyada öğretmenlere de bisiklet hediye edileceğinin açıklanması, bazı kesimlerin tepkisini çekti.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci de bu eleştirileri gündeme getirdi, Başkan Subaşıoğlu’na yanıtlaması için bir dizi soru yöneltti.

Demirci, “Sağlıklı yaşamı özendirmek amacıyla yapıldığı söylenen bisiklet dağıtımı kampanyaları 5. ve 6. sınıf düzeyindeki öğrencilere her yıl 5 bin adetle başlamış, belediye yetkilileri bu yıl Merkezefendi ilçesinde görev yapmakta olan öğretmenlere de bisiklet dağıtılacağını açıklamıştır. Öğretmenlere bisiklet dağıtımı ile ilgili Merkezefendi sakinlerinin bizlere yönelttiği soruları, ana muhalefet partisinin ilçe başkanı olarak bu soruları Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na sizler aracılığı ile sormak istiyorum” dedi.

İşte Demirci’nin Subaşıoğlu’na yönelttiği o sorular:

“Görüyoruz ki vatandaşın çok tuttuğu, olumlu not verdiği bir uygulama ilgi çektikçe, belediye yöneticilerimiz bu durumu devamı çekilen bir sinema filmine çevirmiştir. Çevirmiştir çevirmesine de tamamen Merkezefendi sakinlerinin belediyeye ödediği harç ve vergilerle alınan ve milyonlarca liralık bedellerle temin edilen bu bisikletlerin çocuklardan sonra öğretmenlere dağıtılmasına hangi öncelik kriterleri ve verilerle karar verilmiştir?

Örneğin öğretmenlerin yanı sıra, Merkezefendi sınırlarındaki okulların hademesinden çaycısına kadar dar gelirli eğitim emekçilerine, diğer kamu kurumu çalışanlarına, hatta Merkezefendi Belediyesi’nin kendi personeline ve onların çocuklarına bisiklet dağıttınız mı? Dağıtmayı düşünüyor musunuz?

Kamu personelinin dışında, ilçemizde yaşayan işçilerin ve emekçi kardeşlerimizin, lise düzeyindeki öğrencilerimizin sağlıklı yaşamaya ihtiyacı olduğunu düşünüyor musunuz?

Kadınlı erkekli, çoluklu-çocuklu 280 binden fazla insanımızın yaşadığı Merkezefendi’de sağlıklı yaşamı özendirmek adına yaptığınız bisiklet dağıtımı projesinde, ilçe sakinlerinin adalet duygusunu zedelememek adına, ilçenin 70 binden fazla konutuna en az 1 bisiklet dağıtarak dokunmayı düşünüyor musunuz?

Bisiklet dağıtım projesinin an itibariyle gördüğümüz kısmı aysbergin görünen kısmı mı? Bizce öğrenciler, çocuklar ve gençlerle sınırlı kalması gereken bu projenin toplumun tüm kesimlerine ulaşması için bir düşünceniz varsa, bu projenin maliyetlerini hesapladınız mı?

Ayrıca dağıtılan binlerce bisikletin ihalelerini hangi şartlarda, nasıl gerçekleştiriyorsunuz? Bu ihaleleri kazanan firmalar kimler? Bisiklet başına kaç lira ödeme yapılıyor? Her yıl ihaleyi aynı firma mı kazanıyor? Bu firmanın belediye yöneticileri ve veya Ak Parti’nin her hangi bir organıyla bağı var mı yok mu? Bu bilgileri de kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyor musunuz?

Peki ya asli göreviniz?
Merkezefendi Belediyesi olarak, dağıttığınız bu binlerce bisikletin kent sakinlerinin güven içinde kullanılması için asıl göreviniz olan bisiklet yolları konusunda nasıl bir adım attınız?

Binlerce bisiklet dağıtılan Merkezefendi’de; Gümüşçay’ı veya Bozburun’u geçtik, Yenişehir’de, Servergazi’de, Adalet Mahellesi’nde, Bereketli’de uluslar arası standartlarda toplam kaç kilometre bisiklet yolu yaptınız, daha kaç kilometre bisiklet yolu yapmayı düşünüyorsunuz?

Yoğun trafik, bisiklet sürmeye elverişsiz dar ve tehlikeli sokaklar ve caddelerde yarın dağıttığınız bir bisikletten tek birinin bir vatandaşımızın, bir gencimizin ya da Allah göstermesin bir çocuğumuzun, sırf asıl görevinizi yerine getirmemenizden dolayı yaralanması veya yaşamını yitirmesine yol açması, vicdanınızı kanatmayacak mı? Bunun hesabını nasıl vereceksiniz?

Bu soruların yanıtlarını mümkün olan en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşmanızı bekliyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı