REKLAMI GEÇ

DP’den sonra bir istifa da CHP’den

CHP Belediye Meclis Üyesi Süleyman Kaya, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin tavrını eleştirip istifa etti. CHP İl Örgütü ise Kaya’nın istifasıyla ilgili ağır suçlamalar içeren açıklamasında “İstifası partimiz için kazançtır” denildi.

/ DENİZLİHABER / 27 Haziran 2007 Çarşamba, 00:00

CHP Belediye Meclis Üyesi Süleyman Kaya, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında kendi akılları ve mantıklarıyla değil, Baykal ve kurmaylarının mantığıyla hareket ederek Genel Kurul’a girmeyen milletvekillerine tepki gösterdiğini belirterek hem partisinden hem de CHP Belediye Meclis üyeliğinden istifa etti. Kaya bundan sonra bağımsız belediye meclisi üyesi olarak meclis çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.

Bu açıklamanın hemen ardından CHP’den de açıklama geldi. “CHP Denizli İl Örgütü” imzasıyla yapılan açıklamada Kaya’ya sert eleştiriler yöneltildi. “Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinin üzerinden iki ay geçti. Bu sürede aklın nerdeydi?” diye sorulan açıklama şöyle: “Denizli Belediye Meclisi üyesi Süleyman KAYA’nın CHP üyeliğinden istifa ettiği yolunda alınan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın kamuoyuna duyurulması gerekmiştir. Adı geçen meclis üyesinin istifası partimize ulaşmamıştır. Ancak parti üyeliğinden istifasını, üyesi bulunduğu partimiz yerine basın kuruluşlarına iletmesi anlamsızdır, hukuki değeri yoktur. İstifasını -derhal verilmesi gereken yere- partimize iletmesini bekliyoruz. istifası derhal işleme konulacak ve kabul edilecektir. aksi halde hakkında ihracı için disiplin işlemi başlatılacaktır. Basın kuruluşlarına faksladığı imzasız dilekçesinde, geçtiğimiz aylarda yapılan cumhurbaşkanlı seçimlerinde “CHP’nin oylamalara katılmamasının” en büyük hata olduğunu, doğru bulmadığı ve bu nedenle istifa ettiğini açıklamıştır. Bu gerekçe doğru olmadığı gibi samimiyetsizdir. Ey Süleyman Kaya, dürüst ol! Samimi ol! Cumhurbaşkanlığı oylamaları Nisan ayında yapıldı. İki aydır aklın neredeydi? Yoksa iki ay sonra birileri bir şey mi fısıldadı? Kaya’nın istifasının asıl nedenine gelince; Uzun zamandır kendisinin ve ailesinin belediye ile ilişkili kimi işleri nedeniyle parti çalışmalarından uzaklaşmıştır. Kendisinin arsa ve inşaat alım satımı, belediye koridorlarında imar işleri takibi gibi yoğun işleri vardır. AKP’li belediye yöneticileri ve onlara bağlı müdürlüklerde görülecek işler, memleket meselelerinin önüne geçmiştir. Belediye meclis üyeliğinin ikbal değil, hizmet makamı olduğu, burada Denizli halkına hizmetten başka bir gaye güdülemeyeceği, CHP’nin başka bir anlayış kabul etmeyeceği defalarca kendisine anlatılmış ve uyarılmıştır. Ancak Kaya, uyarıları dinlememiş, beklentilerini gerçekleştirmeye yönelmiştir. Genel seçimlere bir ay kala, aklınca CHP’ye zarar vermeye kalkmıştır. Bu çabası belki güç ve iktidar sahiplerinin hoşuna gidebilir, ancak halk affetmez! Cumhuriyet Halk Partisi hiç affetmez! Sudan sebepler ileri sürerek bir gecede parti değiştirenler siyasetin çöplüğünde hak ettikleri yeri almışlardır, alacaklardır. kaya’nın üyeli artık CHP’nin bir külfet, istifası da kazançtır. Denizli Belediye Meclis Üyesi Kaya’ya babasından miras değil, CHP’nin oylarıyla verilmiş bir kamu görevidir. Bu nedenle kendisini derhal belediye meclisi üyelinden de istifa etmeye, CHP’nin oylarıyla seçildiği belediye meclis üyeliğini boşaltmaya davet ediyoruz. Halkımıza saygı ile duyurulur…CHP Denizli İl Örgütü”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı