REKLAMI GEÇ

KÜÇÜK ESNAF YOK EDİLDİ

KÜÇÜK ESNAF YOK EDİLDİ

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP iktidarında tarihi çarşıları özerk yapıya kavuşturacaklarını, özel teşvikler ile esnafı içine düştüğü cendereden kurtaracaklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ekim 2015 Perşembe, 13:19

TBMM Katip Üyesi, CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, toplumun her kesimiyle buluşmaya, sorunları dinlemeye ve CHP’nin çözüm önerilerini sunmaya devam ediyor.

denizli-gulizar-bicer-karaca-chp-milletvekili-ic-1

Kaleiçi Demirciler Caddesi’ni gezen, esnaflarla sohbet eden Karaca, küçük esnafın yaşadığı sıkıntıya tanık oldu, talepleri dinledi. Gülizar Biçer Karaca’nın uzun uzun sobet ettiği demirci ustası Ali Öztürk, esnafın içinde bulunduğu durumu ve yaşadıklarını anlattı.

1960 yılından beri demircilik yapan Ali Öztürk, “Bu caddede 3-4 dükkan var, tek parçadan oluşan nacağı yapan ise bir tek ben kaldım. Karın tokluğuna çalışıyoruz. İşi öğretecek kimse bulamıyoruz. Meslekleri öldürdüler, küçük el sanatlarını bitirdiler, ‘küçük esnafı destekleyeceğiz’ dediler, yıllardır dönüp bakan yok” dedi.

Ustasından bu işi öğrenip mesleğini tüm zorluklarına rağmen yapmak için direndiğini anlatan Ali Öztürk, “Ankara’da toplantılar yapıldı, küçük esnafı, el sanatlarının temsilcilerini vergi dışı bırakmak için sözler verildi ama olmadı. Bizim işimiz köylüyle ama ne köylüde para var ne bizde bu işi yapacak hal kaldı. Keçeci kalmadı, demirci kalmadı, semerci kalmadı, yorgancı kalmadı. Küçük el sanatlarını bitirdiler” dedi.

Esnafın yaşadığı sorunları çok yakından bildiğini ve çözümlerin hazır olduğunu dile getiren CHP’li Vekil Karaca, CHP’nin seçim beyannamesindeki “Esnaf Bakanlığı’nı kurarak esnaf ve sanatkarların sorunlarının siyasette geniş yer bulmasına olanak tanıyacağız” vaadini hatırlattı.

denizli-gulizar-bicer-karaca-chp-milletvekili-ic

Karaca, “Tarihi Kaleiçi Çarşısı’nda esnafın işleri çok durgun. Esnaf ekonomik durgunluktan şikayetçi. CHP esnafın yanında, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yanında. Teşvik ve desteklerimizle esnafımızın yüzünü güldüreceğiz. CHP olarak esnafın konsept çarşılar ve sanayi siteleri şeklinde örgütlenmesine destek olacak, ortak malzeme ve hizmet kullanımı ile esnafın giderlerini düşüreceğiz. Esnafın kendi dükkanının sahibi olmasını sağlayacağız. Kredi Kefalet Kooperatiflerini güçlendireceğiz. Tarihi çarşıları özerk yapıya kavuşturacak, özel teşviklerden yararlanmalarını sağlayacağız” dedi.

Karaca, tüm işlerlerini ziyaret ettiği Demirciler Caddesi’nde esnaflardan yoğun ilgi gördü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı