REKLAMI GEÇ

Çoban: Barışı ve bir arada yaşamı savunalım

Çoban: Barışı ve bir arada yaşamı savunalım

ÖDP Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, Erdoğan ve AKP iktidarının ülkeyi dipsiz bir karanlığın içinde sürüklediğini, tüm muhalefet dinamiklerini bastırmaya, halkı teslim almaya çalıştıklarını öne sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ağustos 2015 Çarşamba, 16:47

ÖDP İl Başkanı Orhan Çoban, yaptığı açıklamada, AKP’nin Suriye’de iç savaşı körüklediğini, ülkeyi IŞİD ve benzeri cihadist çetelerin üssü, silah deposu haline getirdiğini, bugün de IŞİD’e karşı savaş adı altında Kürt halkına yönelik bir savaş başlattığını iddia etti.

Son günlerde şiddetin giderek tırmandırıldığını belirten Çoban,, “Son günlerde Denizli’de iki yoksul çoğun cenazesi kaldırıldı. Savaş demek yoksul halkların çocuklarının ölümü demek. Savaşın bedelini yoksul halk çocukları ödüyor. Bu yüzden barışı ve birarada yaşamayı savunmak düne göre daha elzem hale geldi” dedi.

AKP’nin savaş politikalarına karşı durmak gerektiğini belirten Çoban, “AKP bu topyekun savaşı bugün Kürt hareketine yönelik bir saldırı dalgası üzerinden sürdürmektedir. Siyasal alanı, askeri operasyonlarla kuşatmaya çalışan AKP, giderek kirli yöntemleri de devreye sokarak HDP’yi etkisizleştirmeye yönelmektedir. Bunun sonucunda ülkemizde bir ölüm ve kan çemberi bir kez daha örülmektedir. Bu iflas etmiş savaş politikalarına dayanarak, siyaset alanını kuşatma çabalarına AKP son vermelidir. Yetkisi olmayan geçici hükümetin pek çoğu milletvekili dahi olmayan bakanları eliyle sürdürülen bu savaşın sonu yoktur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı