REKLAMI GEÇ

Çoban, “Yeniden kamulaştırma yapılsın”

Çoban, “Yeniden kamulaştırma yapılsın”

ÖDP Denizli Teşkilatı, “Yeniden kamulaştırma yapılsın” dedi, iktidarı Türk Telekom’un özelleştirmesiyle eleştirdi.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 8 Eylül 2018 Cumartesi, 17:02

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, özelleştirmeye karşı oldukları bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Türk Telekom Çınar Şubesi önünde toplanan ÖDP’liler, Türkiye’nin en büyük özelleştirmelerini AK Parti iktidarında gerçekleştirdiğini söyleyerek, “Özelleştirmeye dur” dedi.

ÖDP Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, Türk Telekom’un yargının iptal kararına karşı özelleştirildiğini ve çok ucuz bir rakama verildiğini söyledi. Çoban, “Telekom’u satın alan Oger şirketi, borçlarını Türkiye’deki bankalardan aldığı kredilerle karşıladı ve buna rağmen bu borçlar ödenmedi” dedi.

Türk Telekom’un 2018 yılının ikinci çeyreğinde 889 milyon TL zarar ettiğini belirten Çoban, bu zararın yönetim tarafından ‘Kur farkı’ olarak açıklanmasını eleştirdi.

“KANDIRIYORLAR”
İktidarın, doların yükselmesi ve ekonominin çöküşünün nedenini ‘dış mihraklar’ olduğunu söyleyerek vatandaşları kandırdığını belirten Çoban, “Halktan kemer sıkma politikalarına razı gelmelerini istiyorlar. Oysa gerçekler başkadır. Ülkemizin ekonomisi AKP politikaları sonucunda şimdi ‘dış mihraklar’ denilerek karşı çıkılan, ABD başta olmak üzere emperyalist merkezlere ve uluslar arası sermayeye devredilmiştir. Ekonomi, üretimden kopmuş, sıcak para girişine bağlı zayıf bir ekonomi haline gelmiştir” diye konuştu.

“ÇÖZÜM YENİDEN KAMULAŞTIRMA”
Tüm stratejik kurumların fabrika ve üretim alanlarının yeniden kamulaştırılması gerektiğini ifade eden Çoban, ancak bu şekilde Türkiye’nin kendi ayakları üzerinde durabilen bir ülke olabileceğini belirtti.

Yorumlar

irfan   -  Bağlantı 9 Eylül 2018, 11:24

Devlete ait ne kadar kurum varsa hepsinin özelleştirilmesi lazım bence. Memurlardan kurtulması lazım bu ülkenin..! Hepsinin nasıl çalıştığını, devleti nasıl zarara soktuğunu bilmeyen yok! Telekom elimizde patlayacağına arapların elinde patladı mesela

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı