REKLAMI GEÇ

DP’de başvurular bitti

DYP ve ANAP’ın birleşerek oluşturduğu Demokrat Parti’nin DYP kanadında aday adaylığı süresi doldu. DYP’den listeye girme mücadelesindeki 12 ismi ANAP kanadından Ali Acar ve Mustafa Gürbüz gibi isimler zorlayacak

/ DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2007 Pazartesi, 00:00

Partilerdeki milletvekili aday adayı belirleme süresi artık son dakikalara geldi. Cumhuriyet Halk Partisinde 22 Mayıs’ta aday adayı açıklama tarihi son gün olarak belirlenirken, DSP’de ise 28 Mayıs tarihinin CHP ile birleşme süresinden sonra ne gün olacağı belirsizlik içerisinde. CHP ile DSP’nin ardından aday adaylığını açıklama süresi bugün bitecek olan parti ise Demokrat Parti oldu.
Demokrat Parti’nin bu akşam son bulan aday adaylığı başvurusunda 12 isim netlik kazandı. Genel Merkez’e Denizli için başvuruda bulunanların net sayısı henüz bilinmiyor. DYP İl yönetimi bir iki gün içinde genel merkezden listeyi alabilecekleri açıklamasında bulundu.
22 Temmuz’da yapılacak seçimler için partiye başvuran aday adayları arasında oldukça flaş isimler yer alıyor.

Sağ gösterip sol vurdu
Demokrat Parti listesinde şüphesiz en çok konuşulacak isim PAÜ’nin eski rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı. Kazdağlı özellikle görevinin son aylarında, AKP’den milletvekili adayı olacağı yönündeki dedikodular ile karşı karşıya kalmıştı. Rektörlükten ayrıldıktan sonra siyaseti düşündüğüne yönelik bazı mesajlar vermişti. Herkes AKP’den aday adayı olacağını sanırken Kazdağlı, hem de siyasi kulislerde söylenenlere bakılırsa 1. sıradan listeye girmeyi garantileyerek DP’den aday adayı oldu.

Teşkilat Köse’ye sıcak
DYP İl Başkanlığı’ndan ayrılara Ankara Yolculuğu’na soyunan Mehmet Köse de Demokrat Parti’nin flaş isimlerinden. Köse özellikle teşkilattan yoğun destek görürken, ticaret erbabınca da yakından tanınıyor. Kaleiçi’nde ayakkabıcılık yapan Mehmet Köse, esnafın vekil adayı gibi.

Başkan vekil adayı
Geçtiğimiz yerel seçimlerde bayrağı AKP’li Nihat Zeybekci’ye devreden Denizli Belediyesi eski Başkanı Ali Aygören de Demokrat Parti’nin önemli isimleri arasında yer alıyor. Aygören’in hedefi 22 Temmuz’dan sonra artık ismiyle özdeşleşen Başkan sıfatını silip yerine vekil sıfatını getirmek.

Sürpriz Elitok
İzlediği politika nedeniyle din adamlarının beğenisini topladığı iddia edilen AKP yerine Demokrat Parti’den aday adaylığı başvurusunda bulunan bir başka isim ise eski Müftü Halil Elitok. Elitok, bu yönüyle Demokrat Parti’nin en sürpriz aday adayları arasında yer alıyor.

O liderlere çok yakın
Demokrat Parti milletvekilliği aday listesine girme mücadelesini tercih edenlerin arasında dikkat çeken başka bir isim ise uzun yıllardır İstanbul Atatürk Havalimanı VİP Müdürü Abdurrahman Yılmaz. Mesleği gereği tüm siyasilere yakın isim olarak gösterilen Yılmaz, tercihini DP’den yana kullanan bir Acıpayamlı.

İki kadın da yarışta
Demokrat Parti’nin milletvekili aday adayları listesinde iki kadın da var. Denizli Kadın kolları Başkanlığı görevinden tanıdığımız Sevim Yalçıner ile birlikte kendisinin bir aşiret kızı olduğunu söylemekten çekinmeyen başarılı iş kadını Yekta Birsen Çakmak da Demokrat Parti’nin kadın aday adaylarını oluşturuyor.

İki hukukçu aday adayı
Demokrat Parti’nin Denizli listesinde yer almak isteyenlerin arasında eski Vekil Mehmet Gözlükaya da yer alıyor. Geçtiğimiz dönemlerde de seçimlere katılan Denizli’nin önemli isimlerinde Zekeriya Er, bu yarışta da var. DYP’nin eski il başkanlarından Avukat Uğur Saraçoğlu, Denizli’nin yetiştirdiği önemli hukuk adamlarından İsmail Ağar ile birlikte aday adaylığı başvurusunda bulunanların arasında. Denizli’den milletvekilliği yarışına katılan bir başka isim ise Veteriner Emin Okkaya.

Acar ve Gürbüz zorlayacak
Birleşmeden sonra DYP kanadındaki aday adaylarının liste yarışında onları en zorlayacak isimler arasında ANAP kanadından listeye yerleştirilmesine kesin gözüyle bakılan eski il başkanlarından Ali Acar ile Mustafa Gürbüz var. Bu iki ismin listenin üst sıralarına yerleştirilmesi ihtimali yüksek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı