REKLAMI GEÇ

MHP Denizli delegeleri kurultaya gidiyor

MHP Denizli delegeleri kurultaya gidiyor

MHP’de olağanüstü kurultayla flaş gelişme. Ankara 2. İcra Mahkemesi, Ankara 25. İcra Müdürlüğü’nün olağanüstü kurultayın yapılmasının engellenmesi kararına yönelik yapılan itirazı kabul etti. Bu kararın ardından MHP Denizli delegeleri, kurultay için Ankara’ya gitme kararı aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2016 Cuma, 17:18

Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi, MHP’li muhaliflerin şikayetini kabul etti. Mahkeme, Ankara 25. İcra Müdürlüğü’nün, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tedbir kararı nedeniyle kurultayı engellemeye dönük tüm işlemlerinin iptaline karar verdi. Bunun üzerine de Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi olağanüstü kurultay için yeni bir tedbir kararı aldı.

Art arda gelen bu kararlar nedeniyle hukuki kaos sürerken, Çağrı Heyeti’nin kurultayın toplanacağı yönünde açıklama yapması bekleniyor. Çağrı Heyeti Başkanı Ali Sağır, “İtirazın kabulüyle engel kalktı. Allah’ın izniyle Pazar günü olağanüstü kongreyi yapacağız” açıklamasında bulundu.

DENİZLİ DELEGELERİ NE DİYOR?
Kurultay delegesi olan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Yarın sabah Ankara’ya gidiyorum” açıklamasını yaparken, Büyükşehir belediye Meclis Üyesi Yusuf Garip, “Mahkeme verdiği kararla kurultayla ilgili tedbiri kaldırmıştır. Bu durumda kurultay yapılabilir. Kurultay çağrısı gelirse katılırım” dedi.

BİRTÜRK: BİR HÜKMÜ OLMAZ
MHP İl Başkanı Cafer Birtürk ise, mahkeme kararının tedbirin kaldırılması yönünde olduğunu, ancak Yargıtay’ın henüz kararını vermediğini, bu durumda kurultayın yapılamayacağını söyledi. Birtürk, “Genel başkanın, teşkilat başkanının katılmadığı bir kurultayda divan nasıl oluşturulacak? Toplansalar bile kurultay geçersiz sayılır” diye konuştu.

Birtürk, kurultaya katılıp katılmayacakları sorusuna “Ben delege değilim. Dolayısıyla katılmayacağım. Delege olsam da katılmazdım” yanıtını verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı