REKLAMI GEÇ

Ayhan: Hükümet istifa etmelidir

Ayhan: Hükümet istifa etmelidir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası Emniyet’te yaşanan görevden almaları, “Emniyet bloke edilmiş vaziyette” sözleriyle eleştirdi. Ayhan, “Hükümete komplo yapıldı” savunmasının vicdanları rahatlatmadığını belirterek, “Doğru olan hükümetin istifa etmesidir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 8 Ocak 2014 Çarşamba, 14:22

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Türkiye’de bugün yolsuzluk ve rüşvetin iktidar mensupları ile özdeşleştiği bir ortamın yaşandığını ifade etti.

Yolsuzluk kirlilik operasyonlarından rahatsız olan iktidarın emniyette operasyon başlattığını ileri süren Ayhan, “İktidar, hukukun uygulanmasına karşı çıkıyor. Kararları uygulamıyor. Hukuk dışı uygulamalara yöneliyor. Emniyet yetkilileri, görevden uzaklaştırılıyor. Emniyet, bloke edilmiş vaziyette. Sabah operasyon yapan, öğleden sonra görevden alınıyor. Başbakan başka davalarda, davaların savcısı oluyordu. Aynı emniyet ekibi o zaman operasyon yaptığında çok memnunlardı.” diye konuştu.

AK Parti iktidarının yolsuzluk ve kirlilikle ciddi itham altında olduğunu savunan Ayhan, bu olayın zaten darmadağın olmuş AK Parti iktidarının kabinenin etkinliğini ortadan kaldırıldığını kaydetti. Kabine revizyonunun çözüm olmadığını belirten Ayhan, hükümetin istifa etmesi gerektiğini savundu.

Ayhan, “Bugün AKP iktidarı, yolsuzluk ve kirlilikle ciddi itham altındadır. Bu olay zaten darmadağın olmuş AKP iktidarının kabinenin etkinliğini ortadan kaldırılmıştır. Kabinenin revizyonu siyasi aklın dışındadır. Çünkü kabine revizyonu ile yani bakan değiştirmekle problem çözülmemiştir. Doğru olan hükümetin istifa etmesidir. 320 milletvekilinden bir İçişleri Bakanı bulamamıştır. Bazı bakanlıklara Başbakanın dışardan takviye talebine rağmen bakanlar köşkten dönmüştür. Kabinede bakan değişimi yolsuzluk ve kirlilik sonucunda ortaya çıkmıştır. Siyasetin yeni eko sisteminin yolsuzluk, rüşvet, koltuk istismarı, nüfuz suiistimalinden oluştuğu ortaya açıkça çıkmıştır. PKK 30 yılda elde edemediğini son bir yılda kolayca elde etmiştir. Siyasi ortam gergindir. İktidar gerginlikten çıkar elde etme çabası içindedir. Ülke bugün kaos kargaşa içindedir. İktidar kendinden muzdarip hale gelmiştir. Ülke kendini yönetemeyen beceriksiz bir iktidarın elinde kalmıştır. Hırsızlık ve yolsuzluk alenileşmiştir. Olaylar para sayma makinası ile ayakkabı kutusu ile sembolleşmiştir. Hırsızlık ve yolsuzluğun varlığı, vardığı boyutlar televizyon ekranlarında tel tel dökülmüştür. Bunların iktidara komplo olduğunu söylemek, birilerinin AKP iktidarını zorla yolsuzluğa sürüklediği anlamına geliyor. Böyle bir durum AKP’nin iş yapabilme kapasitesini yitirdiğini gösterir. AKP’nin varlığını sürdürme imkânı kalmamıştır. Zaten milletin onu tasfiye etmesine de çok kısa bir süre kalmıştır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı