REKLAMI GEÇ

92’lik vatansever sandık başında

92’lik vatansever sandık başında

Denizli’de 2017 Anayasa Referandumu ile ilgili oy verme işlemleri büyük ölçüde sorunsuz devam ediyor. Vatandaşlık bilincine sahip yüz binlerce seçmen sabahın erken saatlerinden itibaren sandıklara akın etti. 92 yaşındaki Hacı Kadriye Yörükoğlu da ilerleyen yaşına rağmen oy vermek için sandık başındaydı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2017 Pazar, 14:47

Denizli, tüm ülkede olduğu gibi geleceğini önemli ölçüde etkileyecek tarihi bir karar için sabahın erken saatlerinden itibaren sandıklara akın ediyor.

Yeni hükümet sistemi ve Partili Cumhurbaşkanlığını içeren Anayasa değişikliği ile ilgili gerçekleştirilen referandum için yüzbinlerce seçmenin oy kullanacağı kentte, oy kullanma işlemleri büyük ölçüde sorunsuz gerçekleştiriliyor.

Vatandaşlık bilincine sahip oy kullanma yaşındaki seçmenlerin sandıklar açılır açılmaz tarihi görevini yerine getirmek için sandıkların kurulduğu kamu binalarına akın ederken, seçim merkezlerinde örnek olabilecek manzaralar da yaşanıyor.

Bunlardan en güzeli ve ilginci Kınıklı Basma Boya Okulu’nda yaşandı. Mahalle seçmenlerinden 92 yaşındaki Hacı Kardiye Yörükoğlu da oy kullanmak için görev başındaydı.

2 çocuğu ve eşini yıllar önce toprağa veren ancak buna rağmen yaşama azmini ve hayata bağını koparmayan Hacı Kadriye Yörükoğlu, oy vereceği okula, hayatta olan kızı, torunları ve torunlarının çocuklarıyla geldi.

“Bir oydan ne olacak canım” diyen milyonların aksine ilerleyen yaşına rağmen yakınlarını adeta sıkıştırarak oy vermeye geldiğini dile getiren Hacı Kadriye Yörükoğlu, “Elbet de oy kullanacağım. Şükür az da olsa elimiz ayağımız tutuyor. Bizimkileri zorlayıp erkenden beni buraya getirmelerini istedim. Hepimizin geleceği için görevimi yerine getirdim. Rabbim hayat ve izin verdikçe, nasip ettikçe vatandaşlık görevimizi kullanmamız, boynumuzun borcu. Kimse mazeret filan aramasın” diye konuştu.

Yörükoğlu, oy kullanma işlemi için torunun çocuğu 17 yaşındaki Yusuf Mert Başkaya’dan yardım aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı