REKLAMI GEÇ

Hastanın böbreğinden çıkan taşlar şaşırttı

Hastanın böbreğinden çıkan taşlar şaşırttı

Özel Denizli Tekden Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatta bir hastanın böbreğinden çıkan taşlar şaşırttı. Çakıl taşı büyüklüğündeki taşlardan kurtulan 68 yaşındaki Lütfi Ağdaş, aynı zamanda ameliyatlar serisine 11’inciyi de eklemiş oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Aralık 2016 Perşembe, 09:55

Uzun zamandır böbrek ağrıları çeken Lütfi Ağdaş, oğlunun internette okuduğu bir haberin ardından Özel Tekden Hastanesi’ne geldi. Üroloji polikliniğine giden Ağdaş, yapılan muayene ve tetkiklerin ardından Op. Dr. Akın Avcı tarafından ameliyata alındı. Açık ameliyat ile Ağdaş’ın böbreğindeki taşlar alındı. Çok sayıdaki taşın bazılarının ulaştığı büyüklük ise görenleri şaşkına çevirdi.

“BÖBREK TAŞINDA DA ERKEN MÜDAHALE ÖNEMLİ”
Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Akın Avcı, günümüzde böbrek ve idrar yolu taş hastalıklarının çok sık görüldüğünü belirterek “Gün içerisinde yeterince sıvı almamak, genetik faktörler, aile öyküsü ve kişisel öykü, yaş ve cinsiyet, az hareket veya hareketsizlik gibi faktörler taş olumunu artıran risk faktörleridir. Değişik şiddette ağrı, bulantı, kusma ve idrarda kan gibi önemli belirtiler böbrek taşına işaret eder. Bu durumlarla karşılaştığınız zaman vakit kaybetmeden üroloji hekimlerine gidilmeli. Hastamız da yıllardır böbrek ağrısı ile yaşamış, çok şanslı ki müdahalemiz geç olsa da çözüm bulabildik. Böbrekteki taşların çok büyük boyutta olması bizleri de şaşırttı” dedi.

AĞRILARINDAN KURTULDU
Geçirdiği tıbbi operasyonla ağrılarından kurtulan 11 çocuk babası ve 47 torun sahibi Lütfi Ağdaş ise, “Birçok hastaneye başvurduk ama hem böbrek taşlarım çok büyük olduğu için ve 10 defa kalp şikâyetiyle operasyonlar geçirmemden dolayı bir türlü müdahale edilemedi. Oğlum un internetteki araştırmalarının sonrasında Tekden Hastanesi’ne geldik. Akın Bey, ameliyatı önerdi, ben de kendisine güvendim. Ameliyata alındım ve şükür ki böbrek taşlarımdan kurtuldum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı