REKLAMI GEÇ

Karın ağrısı şikayetiyle gitti ama

Karın ağrısı şikayetiyle gitti ama

Karın ağrısı şikayetiyle doktora başvuran 15 yaşındaki B.T. kalça tabanından kaynaklanan ve ender görülen bir kistle yaşadığını öğrendi. Türkiye’de bu vakada ilk defa Denizli Özel Sağlık Hastanesi’nde gerçekleştirilen neştersiz kapalı yöntemle ameliyat olarak sağlığına kavuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2016 Cumartesi, 10:49

İzmir’de yaşayan lise öğrencisi B.T. şiddetli karın ağrısı şikayetiyle doktora başvurdu. Kendisinde Tailgut adı verilen ve çok ender görülen bir kitle tespit edildi. Kalçasının içerisinde makatla vajen arasında arada tamamen gizli bir noktada bulunan bu kitle ulaşılması neredeyse imkansız olması nedeniyle İzmir’de başvurduğu doktorlardan tedavisiyle ilgili olumlu bir cevap alamadı.

Ailesiyle birlikte Denizliye gelen geç kız, Denizli Özel Sağlık Hastanesi’nde loparaskobik ameliyatlar konusunda deneyimli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Yunus Aydın’la görüştü. Yapılan detaylı tetkik ve incelemeler sonucunda, yaklaşık 6 cm büyüklüğündeki kitlenin açık ameliyatla ulaşılamayacak bir noktada olması nedeniyle neştersiz yapılan laparaskobik ameliyata karar verildi. Bu vakada Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen neştersiz operasyonla kist alındı, genç kız sağlığına kavuştu.

Operasyon ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Yunus Aydın, kistin türü açısından binde bir rastlanan bir vaka olduğunu belirterek, “Ancak kistin bulunduğu yer en az türü kadar nadir. Bu vakanın laparaskobik, yani kapalı yöntemle yapılmış ameliyat sayısı literatürde sadece 4,Türkiye’de ise ilk. Bir doktorun meslek hayatı boyunca bir kere karşılaşabileceği ender bir vaka. Hastamızı sorunsuz ve başarılı bir ameliyatla tedavi edip eski hayatına kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı