REKLAMI GEÇ

Tekden uzmanları Tavas’ta diyabeti anlattı

Tekden uzmanları Tavas’ta diyabeti anlattı

Çare Erken Tanıda projesi kapsamında 4 yılı aşkın süredir vatandaşlara bilinçlendirme seminerleri düzenleyen Özel Denizli Tekden Hastanesi, bu kez Tavas Belediyesi işbirliği ile Tavaslı vatandaşlarla buluştu, diyabeti anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Kasım 2017 Cumartesi, 12:36

Tekden Hastanesi hekimlerinden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Aşık, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aydın Keskin ve Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özge Güngör Akkuş’un konuşmacı olarak katıldığı diyabet toplantısına Tavaslı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

“DİYABET NELER NELER YAPMAZ Kİ”
Diyabetin dünyada görülme oranı hızla artan kronik bir hastalık olduğunu belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Aşık, diyabetin uzun dönemde kontrol altına alınmadığında körlük, kalp damar sistemi hastalıkları, böbrek yetmezliği, sinir sistemi bozukluğu, cinsel sorun, inme ve kemik kaybı gibi hastalıklara neden olabileceğine dikkat çekti.

Aşık, “Bireye uygun tedavi ve eğitimle kan şekeri ayarını sağlayarak diyabet komplikasyonlarını önlemek ve/veya komplikasyon gelişimini yavaşlatmak mümkündür” dedi.

“DİYABETİN GÖZLERE ETKİSİ TAHMİN EDİLENDEN ÇOK DAHA FAZLA”
Diyabet rahatsızlığının gözlerde oluşturabileceği olumsuz etkiler ve rahatsızlıklar hakkında uyarılarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özge Güngör Akkuş ise, diyabetin kanda bulunan glikoz ve şeker oranlarının artmasıyla ortaya çıkan ve alınan besinlerin direk etki ettiği ciddi bir metabolik rahatsızlık olduğunu söyledi.

Akkuş, “Retina damarlarının tıkanması sebebiyle göz rahatsızlıklarının oluşmasına yol açan bu hastalığa sahip kişilerin, düzenli göz muayenelerini aksatmadan gerçekleştirmeleri, görme yetisinin korunması açısından çok büyük önem taşıyor” dedi.

TEDAVİDE SON ÇARE CERRAHİ
Diyabetin tedavisi noktasında uyguladığı cerrahi yöntemler ile tanınan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aydın Keskin de, diyabet yani şeker hastalığının insanların yaşam kalitesini bozan, başta kardiovasküler hastalıklar olmak üzere birçok komplikasyonlara yol açabilen kronik bir hastalık olduğunu ifade etti.

Keskin, “Vücut kitle indeksi 35’in üzerinde, diyabeti kontrol altında olmayan ve komplikasyon gelişen erişkin tipi diyabeti (Tip 2) olan hastalarda metabolik cerrahi ile olumlu sonuçlar elde ediyoruz. 18-65 yaş aralığında medikal tedavi, diyet ilaç tedavisi, insülin ve egzersizle kan şekerini düşürmeyi başaramamış ve organ hasarı ortaya çıkmış diyabet hastalarına bu cerrahi müdahaleyi uyguluyoruz ve yüzde 90’ın üzerinde başarı elde ediyoruz. İnsülin kullanımı ile alakalı uyum sorunları yaşanıyorsa ya da insülüne bağlı yan etkiler ortaya çıkmaya başlamışsa da ameliyat açısından bir değerlendirme söz konusu olabilir” dedi.

TURHAN VELİ AKYOL’DAN TEKDEN’E TEŞEKKÜR
Tekden Hastanesi’nin çağımızın hastalığı diyabeti ele aldığı bu projede yer almaktan son derece mutlu olduğunu belirten Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol da hastane yöneticilerine, hekimlere ve hastane çalışanlarına teşekkür etti.

“BU İŞLER REKLAM İÇİN DEĞİL, GÖNÜLDEN SEVE SEVE YAPILIR”
Tekden Hastanesi’nin başlattığı bu sosyal sorumluluk projesinin birçok sağlık kuruluşuna da örnek olduğunu belirten Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık ise, “İlimizde yine bir ilki gerçekleştiriyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Hekimlerin hastanedeki yoğunluğunu, ameliyat ve muayene planlamasını bildiğiniz halde onlardan böyle bir iş için zaman ayırmasını istiyorsunuz. Bu zor bir iş. Bu işi yapacak olan hekimin öyle gönlü zengin olmalı ki çalışma temposunu da yoğunluğunu da bir kenara bırakabilsin. Biz şanlıyız. Tıpkı yönetim kurulu başkanımız gibi tüm hekimlerimiz ve çalışanlarımız da topluma nasıl faydalı olabilirizin derdinde. Bu işler reklam için değil, gönülden seve seve yapılır. Bilinçlendirme eğitimlerimiz kesintisiz devam edecek gibi görünüyor. Çünkü artık talep ilçe belediyelerimiz, odalar, dernekler, kurum ve kuruluşlardan geliyor. Bizler onlar ve onların sağlığı için varız” dedi.

Toplantının ardından Tekden Hastanesi hekimleri, Tavaslı vatandaşların sorularını yanıtladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı