REKLAMI GEÇ

25 bin diş fırçası ve macunu dağıtılacak

25 bin diş fırçası ve macunu dağıtılacak

Sağlık Bakanlığı’nın, halkı ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirmek amacıyla başlattığı ‘Ben de fırçalıyorum’ kampanyası kapsamında Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreterliği, il genelindeki okullarda ağız ve diş sağlığıyla ilgili programlar düzenleyerek diş macunu ve diş fırçası dağıtıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mart 2015 Perşembe, 16:29

Sağlık Bakanlığınca ağız diş sağlığı konusunda halkın bilinçlendirilmesi ve farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan ‘Bende Fırçalıyorum’ kampanyası kapsamında ağız diş sağlığı eğitimleri yapılarak, 2 milyon diş fırçası ve diş macunu ülke genelinde dağıtılacak. Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği de öncelikli olarak Denizli’ye gönderilen 25 bin diş fırçası ve diş macununun büyük bir bölümünü (18 bin) okullarda dağıtımına başladı.

Denizli’de 25 bin diş fırçası ve macunu dağıtılacak
Bu kampanyanın ilk dağıtımı ise Servergazi İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen bir etkinlik ile yapıldı. Etkinliğe Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ragıp Çelik, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ahmet Pişkin, Ağız Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) Başhekimi Cumhur Çelik, Servergazi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ali Kahraman ile diğer protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, ağız ve diş sağlığının önemine dikkati çekerek şöyle konuştu: “Sağlık Bakanlığımızca ağız diş sağlığı konusunda halkın bilinçlendirilmesi, farkındalığın arttırılması, doğru alışkanlıkların kazandırılması ve ülkemizde ağız diş sağlığı konusunun ileri düzeye taşınması amacıyla “Ben de Fırçalıyorum” sloganıyla ülke genelinde bir kampanya başlatıldı. Bu kapsamda Ağız diş sağlığı eğitimleri yapılarak, Bakanlığımızca alınan 2 milyon diş fırçası ve diş macunu ülke genelinde dağıtılacak. Biz de Genel Sekreterlik olarak Sayın Valimiz Şükrü Kocatepe’nin önerisiyle ilimize gönderilen 25 bin diş fırçası ve diş macununun büyük bir bölümünün öncelikli olarak okullarda, siz öğrencilerimize dağıtılmasına karar verdik. Bugün burada öğrencilerimize diş fırçası ve diş macunu dağıtacağız. Geri kalanlarını ise Milli Eğitim Müdürlüğümüze devir edeceğiz, onlar okullarımıza ulaştıracaklar. Milli Eğitim Müdürlüğümüze bu kampanyamıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, sağlıklı dişler, beyaz gülüşler diliyorum” dedi.

Şanlıer: “Çocuklarımız için diş sağlığı ve ağız bakımı çok önemli”
Vali Yardımcısı Ali Şanlıer ise, Sağlık Bakanlığının diş fırçası ve macunu dağıtımı kampanyasının öğrencilerde büyük bir farkındalık oluşturacağını söyleyerek öğrencilerin bu farkındalığı ailelerine de kazandırmalarını istedi. Şanlıer, “Sağlık, ağızda yani dişlerimizin bakımında başlamaktadır. Ağız bakımı ve diş sağlığı insan vücudunun çeşitli mikroplardan korunması için çok önemli. Bu nedenle ülkemiz koruyucu sağlık hizmetlerine önem verdiği sürece sizlerin anne babalarından toplanan vergilerimizin daha başka alanlarda, yatırımlarda kullanılması sağlanacaktır. Sağlık Bakanlığımız öncelikli olarak sizlerin hastalık kapmadan sağlıklı nesiller olarak ülkemize hizmet vermenizi düşündüğünden böyle bir uygulamayı seçmiştir. Sizler bugün ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilenerek bilgilerinizi pekiştirecek ve belki de bu öğrendiklerinizi anne babalarınıza da anlatarak onlara da örnek olacaksınız” diye konuştu.

Etkinlikte konuşmaların ardından ADSM Başhekimi Cumhur Çelik, katılımcılara, diş çürüğünün nasıl başladığı, çürük oluşumu nasıl engellenir, ağız ve diş bakımı nasıl yapılır? Dişler nasıl fırçalanmalı konularını içeren bir sunum yaptı. Etkinlik sonunda ise protokol tarafından öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı