REKLAMI GEÇ

25 sağlık personeli UMKE’ye katıldı

25 sağlık personeli UMKE’ye katıldı

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünü üstlendiği 19. Bölge UMKE’nin toplantısında gerçekleştirilen tatbikatta başarılı olan 25 sağlık personeli, UMKE’ye katılmaya hak kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mart 2016 Pazar, 16:08

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen toplantıya, Denizli’den 8, Aydın’dan 9, Muğla’dan 8 olmak üzere toplam 25 aday UMKE Personeli ile 34 eğitmen, asistan ve görevli personel katıldı. Denizli, Aydın ve Muğla’nın katılımıyla oluşturulan 19. Bölge UMKE Toplantısında, 2016 yılı faaliyet planları görüşüldü.

denizli-umke-seminer-25-saglik-personeli-umke-ye-katildi-ic-1

25 SAĞLIK PERSONEL KATILIM BELGESİ ALDI
Toplantıda, UMKE adaylarına, eğitim verildi. Eğitimde, Afet ve Olağandışı Durumlara Genel Bakış, UMKE Görev Tanımları ve Mevzuat, Türkiye’ de ve Dünyada Afet Yönetimi, Olay Yeri Güvenliği ve Yönetimi, Enkaz Güvenliği, Afet Lojistiği, UMKE Malzemeleri ve Medikal Çanta, Afet Ortamında Ekip Çalışması ve Yönetimi, Temel KBRN, Triyaj, Multipl Travma, Çevresel Aciller, Havayolu ve Damar yolu Sağlama, Temel Yaşam Desteği (TYD), Hasta Sabitleme ve Hasta Taşıma Teknikleri, Haberleşme Teknikleri, Enkaz Altındaki Hastaya Medikal Yaklaşım ve CRUSH Sendromu, Afet psikolojisi, Stres ve Çatışma Yönetimi, Afetlerde Çevre Sağlığı Hizmetleri ve Afet Epidemiyolojisi konularında teorik olarak eğitim verilmiş olup, Enkaz Çalışması, UMKE Mukavemet ve Fizik Kondisyon Faaliyetleri, Kaza Senaryoları, Triaj, Temel Yaşam Desteği, Hava ve Damar Yolu, Hasta Sabitleme ve Alternatif Ateller, Hasta Taşıma Teknikleri gibi konular anlatıldı.

denizli-umke-seminer-25-saglik-personeli-umke-ye-katildi-ic

Daha sonra gerçekleştirilen tatbikat ile tamamlanan Temel UMKE Eğitim Programında başarılı olan ve UMKE personeli olmaya hak kazanan 25 sağlık personeline katılım belgeleri verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı