REKLAMI GEÇ

Denizli’de yüzde 7’miz şeker hastası

Pamukkale Üniversitesi Endokronoloji ve Metabolizma Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fulya Akın Denizli’de her yüz insanın 7.4’ünün şeker hastası olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 14 Kasım 2007 Çarşamba, 01:00

Denizli’de, 14–20 Kasım Dünya Diyabet Haftası’nda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Denizli Belediyesi’nde diyabet haftası nedeniyle ücretsiz şeker ölçümü yapıldı.

Diyabet hastalığına dikkat çekmek isteyen Türk Diyabet Cemiyeti Denizli Şubesi üyeleri, cemiyetin Saltak Caddesi üzerindeki binası önünden Denizli Belediyesi önüne kadar yürüyüş düzenledi.

Ellerinde, ‘böbrek kaybının birinci nedeni diyabet’, ‘önlenebilen hastalık diyabet’, ‘diyabetlilerin yarısı hastalığından habersiz’ gibi pankartlar taşıyan ve üzerlerinde beyaz renkte cemiyet giysileriyle gelen üyeler, belediye önünde basın açıklaması yaptı. Cemiyet üyelerinden Pamukkale Üniversitesi Endokronoloji ve Metabolizma Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fulya Akın, şeker hastalıklarının sonuçları nedeniyle çok önemli olduğuna işaret ederek, ‘Ürkütücü sonucu olduğu için önce tespit edilmesi çok önemlidir. Denizli, bu diyabette Türkiye ortalamasının çok üzerindedir. Türkiye’de ortalama yüzde 6,9 iken Denizli’de bu oran yüzde 7,4. Burada, gizli şeker hastalığı adayı ülke ortalamasının çok üzerindedir. Obezite sıklığı son derece artan bir hastalık. Halkın dikkatini bu yöne çekmek ve komplikasyonlar oluşmadan hastalığı önlemek bizim hedefimizdir. Bu nedenle burada toplandık. İnsanların dikkatini çekmek istedik’ dedi.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan da, açıklamaya katılarak cemiyete destek verdi. Hastalık olmadan önleyici hizmetler olarak Denizli Belediyesi’nin üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu ifade eden Zolan, “Sağlıklı bir toplum olmadığı zaman belediye olarak ne yaparsak yapalım başarıya ulaşamayız. Hastalık olmadan önleyici hizmetler olarak belediyenin yapması gereken neyse yapmaya hazırız. Hem hasta olunmadan önlememiz hem de hasta olanları bilinçlendirmek gerekiyor. Bu konuda işbirliğine hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Ücretsiz şeker ölçümü

Açıklamanın ardından Denizli Belediyesi’nde ücretsiz şeker ölçümü yapıldı.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Zolan’ da şekerini ölçtürdü. Zolan’ın şeker ölçümü, 80’le ortalamaların içinde yer aldı. Bu arada, şekerini ölçtürmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Ölçümlerde ortalama dışında bulunanlara gerekli uyarı yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı