REKLAMI GEÇ

Hemşireler gününde yaşanan sorunları sıraladı

Hemşireler gününde yaşanan sorunları sıraladı

Sağlık Sen Başkanı Koçoğlu, hamşireler günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada mesleki sorunlara ve özlük haklarına dikkat çekti, hemşirelerin yaşam koşullarının iyileştirilmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2018 Cumartesi, 10:32

Türkiye Hemşireler Günü’nü kutlarken Sağlık Sen Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu hemşirelerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Yazılı bir açıklama yapan Koçoğlu hemşirelik yönetmeliği ile görev ve tanımların net bir şekilde ortaya konulmasını isterken, hemşirelere mesleği ile örtüşmeyen görevlerin verilmemesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye’de son 14 yılda sağlık hizmetlerinin üç kart arttığına buna karşın istihdam artışı yaşanmadığına da değinen Koçoğlu, başta hemşireler olmak üzere sağlık çalışanlarının tamamının iş yükünün azıltılması gerektiğini kaydetti. Sağlık çalışanları için yıpranma payının en kısa sürede hayata geçirilmesini de isteyen Başkan Koçoğlu, performans sisteminin de değişmesi gerektiğini kaydetti. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını ve kriş sorununun çözülmesini isteyen Koçoğlu, mesleki uzmanlaşmanın teşvik edilmesini, şiddetle mücadelede kararlı olunmasını ve kadro mağduriyetlerinin de giderilmesini istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı