REKLAMI GEÇ

Prof. Dr. Atilla Oğuzhanoğlu vücudunu bağışladı

Prof. Dr. Atilla Oğuzhanoğlu vücudunu bağışladı

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Oğuzhanoğlu hayatını kaybetti. Ömrünü bilime adayan Oğuzhanoğlu, bilim insanı olma yolunda çıktığı yolculukta çok önemli bir davranışa imza attı, bedenini anatomi eğitimi için öğrencilerine bağışladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2018 Cumartesi, 13:01

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Oğuzhanoğlu, yakalandığı mide kanseri hastalığına yenik düştü, dün sabaha karşı hayatını kaybetti.

PAÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı kurulduğu dönemde Denizli’de göreve başlayan Prof. Dr. Atilla Oğuzhanoğlu, yaklaşık 25 yıldır kendini bilime ve öğrencilerine adadı.

YAPILMAYANI YAPTI, BEDENİNİ BAĞIŞLADI
Tıp eğitimi için insan vücudunun önemini en iyi bilen isimlerden biri olan Prof. Dr. Oğuzhanoğlu, ölümünün ardından da bilim yolunda ilerlemeye devam etti, yapılmayanı yaptı ve bedenini kadavra olarak kullanılmak üzere öğrencilerine bağışladı.

EŞİ DE PROFESÖR
Ölümüyle PAÜ camiasını hüzne boğun Prof. Dr. Atilla Oğuzhanoğlu’nun kendisi gibi profesör olan eşi Nalan Oğuzhanoğlu’nun da onayıyla kadavra bağışı kesinleşti. Prof. Oğuzhanoğlu’nun bir çocuğu, bir de torunu vardı.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR DAVRANIŞ”
Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esat Adıgüzel, tıp camiasının çok önemli bir ismini ve hocalarını kaybetmenin hüznünü yaşadıklarını söyledi.

Prof. Dr. Oğuzhanoğlu’nun bağışının kendileri ve PAÜ camiası için çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Adıgüzel, “Bir hocanın kendi vücudunu, öğrencilerine adaması görülen bir davranış değildi. Bu bağış Tıp Fakültesi için çok önemli. Kadavra bağışına ilişkin törenler yapılır, bağış belgeleri imzalanır, ancak bunun gerçeğe dönüşmesi pek mümkün olmazdı. Ben 1-2 örnek dışında bugüne kadar rastlamamıştım. Bu nedenle hocamızın davranışı büyüm anlam içeriyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı