REKLAMI GEÇ

Sağlık tesislerine koordinasyon merkezi

Sağlık tesislerine koordinasyon merkezi

Denizli Kamu Hastaneler Birliği’ne bağlı sağlık tesislerinde deprem, yangın gibi acil durumlar için “kriz koordinasyon merkezi” kuruldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2014 Perşembe, 10:39

Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu Sağlık Tesisleri Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın talimatı gereği, acil durumlara hazırlıklı olabilmek amacıyla oluşturulması planlanan kriz koordinasyon merkezlerinden birisi dDenizli’de faaliyete geçti. 24 saat hizmet verecek olan merkez sayesinde 112 Komuta Kontrol Merkezleri ile koordinasyonun daha etkin şekilde yürütülmesi sağlanacak.

Merkezde, birlik genelindeki sağlık tesislerinde; hizmet verilen branşlardaki nöbet ve icap nöbet listeleri, diyaliz, yanık ve inme gibi özellikli sağlık birimleri başta olmak üzere; ihtiyaç duyulan tüm sağlık birimlerinin faaliyet ve kapasite durumları, yoğun bakımlardaki yataklar dahil yatak doluluk oranları ile istatistiki veriler güncel olarak sağlanabilecek.

Olağan dışı durum, afet, acil ve kriz durumlarında görev yapacak olan kriz koordinasyon merkezi hakkında bilgi veren Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Acar, doğal afetlere karşı her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

Acar, “Denizli Kamu Hastaneler Birliği’ne bağlı sağlık tesislerimizde, önceden tahmin edilemeyen ve ani bir şekilde meydana gelebilen olaylarda 112 Komuta Kontrol Merkezi ile koordinasyonlarının yürütülmesi, sağlık hizmetlerinin mesai saati gözetilmeksizin etkin, verimli, eksiksiz ve zamanında sunulabilmesi, hizmet kalitesinin mesai saatleri dışında da aynı şekilde sürdürülmesi ve hizmet sunumunda karşılaşılan aksaklıkların ivedilikle çözülmesi amacıyla kriz koordinasyon merkezi kurmuş bulunmaktayız. Merkezimiz 24 saat aralıksız çalışırken, merkezde olağan dışı durum, afet, acil ve kriz durumlarında görev yapacak 17 kişilik bir ekip oluşturulmuştur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı