REKLAMI GEÇ

Oyunuzu nerede kullanacaksınız?

Oyunuzu nerede kullanacaksınız?

Yarın yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı Seçimine saatler kaldı. Peki nerede oy kullanacaksınız? Seçmen bilgi kağıdı elinize ulaşmadıysa, oy kullanacağınız yer ve sandığı Yüksek Seçim Kurulu’nun (YBK) listesinden öğrenebilirsiniz.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Haziran 2018 Cumartesi, 10:44

Eğer seçmen bilgi kağıdınız elinize uluşmadı ve nerede oy kullanacağınıza dair soruya yanıt bulmak istiyorsanız, YSK’nın www.ysk.gov.tr adresinden, e-devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından kendinizin ve sizinle aynı hanede oturan yakınlarınızın oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilirsiniz.

OY VERME SAATLERİ
24 Haziran seçimlerinde sandıkların Türkiye’nin farklı yerlerinde farklı saatlerde açılıp kapanması uygulaması yapılmayacak. Bu yılki seçimlerde YSK, Türkiye’nin tamamında sandıkların sabah 08.00’de açılmasına ve 17.00’de kapatılmasına karar verdi.

Bu seçimlerde 18 yaşını doldurmuş ve seçmen kütüğünde kaydı bulunan her Türk vatandaşı oyunu kullanabilecek.

İLK TURDA SONUÇ ALINMAZSA
27. Dönem Milletvekili Seçimleri 24 Haziran’da tamamlanacak. Ancak, aynı anda yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için durum biraz farklı. İlk tur oylamada adaylardan birinin seçilememesi halinde, “bu oylamayı izleyen ikinci pazar günü” ikinci tur oylama yapılacak. Bu durumda 24 Haziran’daki ilk turda adaylardan herhangi birinin geçerli oyların salt çoğunluğuna ulaşamaması halinde, ikinci tur oylamanın da 8 Temmuz 2018 Pazar günü yapılması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerinin aynı gün ve erken seçim kararı alınmadığı sürece beş yılda bir yapılması öngörülüyor. Buna göre, Cumhurbaşkanının ya da TBMM’nin tekrar erken seçim kararı almaması halinde bir sonraki seçimlerin 2023 tarihinde yapılması bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı