REKLAMI GEÇ

Beyaz Cennet’in semaları harika, iniş parkuru virane

Beyaz Cennet’in semaları harika, iniş parkuru virane

Her mevsim yamaç paraşütü yapılabilen Pamukkale Dinamit Tepesi’nden yılda ortalama 12 bin atlayış yapılıyor. Uzakdoğulu turistlerin daha çok ilgi gösterdiği atlayışta, Hierapolis antik kenti öneryeri ile travertenlerin eşsiz güzelliğini gök yüzünden özgür bir duyguyla görme olanağı bulan turistler, travertenlerin alt kısmına yazın tozun, kışın da çamurun içine iniş yapmak zorunda kalıyor. Denizli Turistik Otel ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, “Maalesef atlama noktası ile iniş parkurunda sıkıntılar var. 12 ay turizm diyoruz ama turistler gökyüzünde 5 yıldız uçuyor, hareket noktası ile iniş parkuru virane” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2017 Çarşamba, 11:20

 

Pamukkale Örenyeri’nin üst bölümünde bulunan Dinamit Tepesi’nden yılın 12 ayı yamaç paraşütçüleri atlayış yapıyor. Amatörler, profesyoneller ile atlıyor ve rüzgarlı havalarda 20 dakika boyunca hava da kalıyor. Rüzgarın olmadığı zamanlar da ise, bu süre 10 dakikaya kadar düşüyor.

Profesyonel paraşütçüler ile atlayış yapanlar 150 TL ödeme yaparken, malzemesi kendisine ait olan ve profesyonel olan turistler ise, 10 TL tepe ücreti ödeyerek uçuş yapıyor.

Pamukkale semalarında yılda ortalama 12 bin uçuş yapıldığı öğrenildi. Yılda ortalama 120 bin uçuşun yapıldığı Fethiye’den sonra Türkiye’nin yamaç paraşütünde en iyi noktalarından birinin de Pamukkale olduğunu belirten Denizli Turistik Otel ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, “Pamukkale semalarında uçanlar Hierapolis antik kentinin ören yeri ile travertenleri gökyüzünden görüp, fotoğraflama olanağı buluyor. Özgür duygularla Beyaz Cennet semalarında unutulmaz anlar yaşıyorlar. Yamaç paraşütüne en fazla ilgili Uzakdoğu ülkelerinden gelen turistler gösteriyor” dedi.

Şen, atlayışın yapıldığı Dinamit Tepesi’nde sıkıntılar yaşandığını, iniş parkurunun ise, Pamukkale-Karahayıt yolunun kenarı olan boş bir arazi olduğunu söyleyerek, “Dinamit Tepesi’nden havalanan turist, gökyüzünde 5 yıldızlı uçuş yapıyor. İniş yerinde ise, yaz dönemi tozun toprağın içine, kışın da çamura iniyor. Yani, uçuş 5 yıldız ama inilen nokta virane. İvedilikle iniş noktasında düzenleme yapılmalıdır. En azından gökyüzünden aşağıya inen turist, üzerinde ‘Pamukkale’ yazan çim zemine inmelidir” diye konuştu.

Gazi Murat Şen, Denizli’de turizmi etkili biçimde 12 aya yaymak için yapılan çalışmalarda yamaç paraşütü gerçeğinin her zaman göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı