REKLAMI GEÇ

Bu neyin istatistiği?

Bu neyin istatistiği?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Denizli Bölge Müdürlüğü turizmle ilgili istatistik rakamlarını açıkladı. TÜİK verileri, antik kentleri, tarihi mekanları ile tam bir açık hava müzesi olarak adlandırılan Denizli’de müze bakımından durumun hiç de iç açıcı olmadığını ortaya koydu. TÜİK verilerine göre Aydın’da 14, Muğla’da ise 11 olan müze sayısı Denizli’de yalnızca 2.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Kasım 2015 Perşembe, 14:30

TÜİK Denizli Bölge Müdürlüğü, 2014 yılı müze ve ören yeri istatistik rakamlarını açıkladı. 2014 yılında müze sayısı Aydın’da 14, Muğla’da ise 11’e ulaştı. Denizli’de ise yalnızca iki müze bulunuyor.

TÜİK’in resmi internet sitesinde yayınlanan bilgiye göre 2014 yılında Denizli’deki 2 adet müzeyi ve ören yerini ziyaret eden sayısı 2 milyon 412 bin 361 iken, Aydın’da bulunan 14 müzeyi 499 bin 478 kişi, Muğla’daki müzeleri ise 759 bin 470 kişi gezdi.

43 BİN 67 MÜZE KART SATILDI
Müze fakiri Denizli, müze kart satışlarında ise Aydın ve Muğla’nın çok önünde. Denizli’de 2014 yılında 43 bin 67 müze kartı satışı yapılırken, Aydın’da 5 bin 64, Muğla’da ise 13 bin 782 kişi müze kart sahibi oldu. Müze ve ören yeri ziyaretlerinden Denizli 40 milyon 149 bin 309 lira, Aydın 3 milyon 526 bin 670 lira, Muğla ise 7 milyon 314 bin 54 lira gelir sağladı.

İŞTE MÜZELER
TÜİK’in, “2014 yılında müze sayısı 2’ye ulaştı” şeklinde duyurduğu müzelerin ilkini Denizli Müze Müdürlüğü’ne bağlı Hierapolis’teki Pamukkale Arkeloji Müzesi, diğerini ise Atatürk Evi Etnografya Müzesi oluşturuyor.

AYDIN’DA 14 MÜZE BULUNUYOR
Aydın Müze Müdürlüğü’ne bağlı Aydın Etnografya Müzesi, Aydın Arkeoloji Müzesi,Yörük Ali Efe Müzesi, Afrodisias Müzesi Müdürlüğü’ne bağlı Afrodisias Müzesi, Karacasu Etnografya Müzesi, Milet Müzesi Müdürlüğü’e ait 6, Fatma Suat Orhon Müze ve Sanat Evi, Özel Otantika Etnografya Müzesi, Adnan Menderes Üniv. Çine Arıcılık Müzesi, Çine Kuvayi Milliye Müzesi, Nazilli Etnografya Müzesi, Aydın Müzesi Müdürlüğü, Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi ve Matematik Müzesi ile birlikte 8 özel müze bulunuyor.

MUĞLA’DA 11 MÜZE VAR
Muğla’da ise 3’ü özel olmak üzere 11 müze bulunuyor. Marmaris Halıcı Ahmet Urkay Müzesi, Arıcılık Müzesi, Kopya Heykeltraşlık Eserleri Müzesi ile Müze Müdürlüğü’ne bağlı, Muğla Müzesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü’ne bağlı Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Mausoleum Anıt Müzesi, Zeki Müren Sanat Müzesi, Milas Müzesi Müdürlüğü’ne ait Milas Müzesi, İassos Balık Pazarı Müzesi, Fethiye Müzesi Müdürlüğü -Fethiye Müzesi, Marmaris Müzesi Müdürlüğü- Marmaris Müzesi olmak üzere toplam 11 müze ziyarete açık.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı