REKLAMI GEÇ

İlhan: İnsan hakları ihlalleri sürüyor

İlhan: İnsan hakları ihlalleri sürüyor

Denizli Barosu Başkan Müjdat İlhan, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin üzerinden 67 yıl geçmesine rağmen günümüzde hala insan hakları ihlallerinin yaşandığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Aralık 2015 Perşembe, 08:45

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 67 yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin yanında, onlarca uluslararası sözleşmede adını bulan bu hakların sadece teoride yer edindiği, pratikte ise ihlallere boyun eğdiğini ifade etti.

İlhan, “Yaşama hakkı, sağlık hakkı, eğitim hakkı, çalışma hakkı, mülk edinme hakkı, seyahat hakkı, haberleşme hakkı, kendini özgürce ifade etme hakkı, hak arama hakkı, seçme ve seçilme hakkı, özel yaşamın korunması hakkı, devlet hizmetlerinden eşit olarak yararlanma vb. birçok temel insan hakkının adını ‘hukuk devleti’ olarak kabul eden her ülkede kayıtsız şartsız güvence altına alınması gerekmektedir. Dillerde pelesenk olmaktan öteye gidemeyen, bir noktadan sonra ülkeyi yönetenler tarafından bireyin fazlaca özgürleştirildiği savıyla görmezden gelinen, yadsınan insan haklarının, evrensel kaidelere uygun olarak uygulanmasının önünün açılması bir zaruriyet arz etmektedir” dedi.

Bugün Türkiye’de yargı ve hukuk alanında yaşanılan sorunların temel nedeninin, insan hak ihlallerinden kaynaklandığını dile getiren İlhan, bunun hukuku uygulayanlar ve siyasi iktidar tarafından halen kabul edilmediğini kaydetti.

Baro Başkanı İlhan, “Ülkemizi; demokratik, özgürlükçü ve insan haklarına saygılı bir hukuk devleti haline getirmek için Denizli Barosu olarak bugün olduğu gibi yarında mücadeleden geri kalmayacağımızı, imkânımız ölçüsünde yapabileceğimiz tüm gayretleri esirgemeyeceğimizi kamuoyuyla paylaşırız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı