REKLAMI GEÇ

Yargıtay, Denizli’de 2 çocuğa cinsel istismar suçundan yargılanan sanığa verilen cezayı az buldu

Yargıtay, Denizli’de 2 çocuğa cinsel istismar suçundan yargılanan sanığa verilen cezayı az buldu

Denizli’de oyun oynamak bahanesiyle evine çağırdığı 2 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan sandığın aldığı cezayı Yargıtay az bularak bozdu.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2024 Çarşamba, 15:02

Merkezefendi ilçesi Yenişehir Mahallesinde 29 Temmuz 2013 tarihinde o zaman 4 yaşında olan kız ve erkek çocuğun aileleri, komşuları M.O’nun (32) çocuklarına cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu, gözaltına alınan M.O. tutuklandı.

Cumhuriyet savcısı iddianamede M.O’nun, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 2 çocuk için toplamda 60 yıla kadar cezalandırılmasını istedi.

DAVA DEVAM EDERKEN TAHLİYE EDİLDİ

İddianame Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi, davanın 2014’ün ocak ayında görülen 5. duruşmasında sanığın tahliyesine karar verildi.

Davanın 2017’nin temmuz ayında görülen karar duruşmasında, savcı mütalaasında, sanık M.O’nun 2 çocuğu oyun oynama bahanesiyle evine çağırıp cinsel istismarda bulunduğu, çocukların ifadeleri ile Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından hazırlanan raporlar ve deliller de göz önünde alınarak suçu işlediğinin sabit görülmesi nedeniyle iddianamede belirtilen suçlardan cezalandırılmasını talep etti.

Sanık mahkemedeki savunmasında, çocukların eve kendi isteğiyle geldiğini iddia edip suçsuz olduğunu belirterek beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık M.O’ya “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan toplamda 22 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan ise her 2 çocuk bakımından da beraatına hükmetti.

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 7. Ceza Dairesi cezayı onamış ve dosya Yargıtay’a taşındı.

YARGITAY CEZAYI AZ BULDU

Yargıtay 8. Ceza Dairesi, yerel mahkemede 2 çocuğa yönelik “çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan” toplamda 22 yıl 6 ay hapis cezası alan, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan ise beraat eden sanık M.O. hakkındaki davaya ilişkin temyiz incelemesini tamamladı.

Kararda, çocukların, sanığın oyun oynama bahanesiyle evlerine çağırdığı çocuklara bir takım cinsel davranışlarda bulunduğunu söyledikleri, anlatımlarda geçen cinsel ayrıntıların mağdurların yaş guruplarınca bilinmesinin hayatın olağan akışına uygun olmadığı, sanığın ‘çocukların olayı uydurduğu yönündeki ifadelerine’ itibar edilmeyeceği, aksine çocukların beyanlarına itibar edileceği belirtildi.

Çocukların uğradıkları cinsel saldırı istismar nedeniyle ruh ve beden sağlıklarının bozulduğuna ilişkin raporların bulunduğunun aktarıldığı kararda, çocukların yaşları gereği kendi rızalarıyla sanığın evine gitmek istemelerinden söz edilemeyeceği göz önünde bulundurularak, sanığın oyun oynamak bahanesiyle çocukları cinsel amaçla evine götürmek şeklindeki eyleminin cebir tehdit veya hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun suçunu da oluşturduğu gerekçesiyle hükmün bozulmasına karar verip, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan” da cezalandırılması istendi.

Daire, yeniden yargılama yapılmak üzere bozma kararının ilgili mahkemelere gönderilmesini kararlaştırdı.

Dava, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 7. Ceza Dairesi’nde 9 Mayıs’ta görülecek.

CEZA ALMASINA RAĞMEN TUTUKLANMADI

Mağdur çocukların Avukatı Fersu Ege Kandemir, Yargıtay’ın kararının hukuka ve adalete olan inançlarını tazelediğini belirterek, “Çok isabetli ve yerinde bir karar olmuştur. Biz bu celsede kararın çıkmasını bekliyoruz. Ancak davanın başka celselere taşınma durumu olursa sanığın tutuklanmasını talep edeceğiz. Artık dışarıda elini kolunu sallayarak gezdiği günler bitti.” dedi.

Kandemir, çocukların beyanlarına göre bu sanık komşuları olan bu çocukları parktan kuş sevdirme, bilgisayar oyunu oynatma gibi bahanelerle evine çağırdığını belirterek, “Çocukların maruz kaldığı durumlar, eylemler, sanığın onlar üzerinde fütursuzca ve hunharca kendi cinsel isteklerini tatmin etme yöntemleri mide bulandırıcı. Detaylara girdikçe, o bebeklerin nelere maruz kaldıklarını düşündükçe zihinsel işkence çekiyoruz.” şeklinde konuştu.

Sanığın tutuklandıktan yaklaşık 6 ay sonra tahliye edildiğine, cezayı aldığı duruşmada da tutuklanmadığına değinen Kandemir, şöyle devam etti:

“Böyle bir suç işliyor, 2 küçük çocuğa insanın insan olma vasıflarına aykırı insanlığımızdan utanacağımız eylemleri gerçekleştiren bu şahıs 6 ayı bile doldurmadan sessiz sedasız tahliye ediliyor. Mağdur çocuklar o zaman yaşadıkları fiziksel ve zihinsel travmaları hala atlatabilmiş değil. Sanığın 22 yıl 6 ay hapis cezası aldığı duruşmada da tutuklanması talep edilmedi.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı