REKLAMI GEÇ

ADD ve Eğitim-İş’ten ortak eylem

ADD ve Eğitim-İş’ten ortak eylem

Atatürkçü Düşence Derneği (ADD) Denizli Şubesi ile Eğitim-İş Denizli Şubesi üyeleri Delikliçınar Meydanı’nda “Karanlıktan Aydınlığa” eylemi yaptı. Yapılan açıklamalarda Tarih Dersleri Taslak Programı’nın içeriğine yönelik itirazlar dile getirildi, Milli Eğitim Bakanlığı “Eğitimi Kemalizm’den arındırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu uygulamadan vazgeçin” sözleriyle uyarıldı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 2 Nisan 2016 Cumartesi, 19:21

ADD Denizli Şubesi ile Eğitim İş Denizli Şubesi üyeleri Çınar Meydanı’nda ortak eylem ve basın açıklaması yaptı.

“Karanlıktan Aydınlığa” konulu basın açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanın Tarih Dersleri Taslak Programından vaz geçilmesini isteyen eylemciler, 9, 10, 11 ve 12. Sınıflarda gelecek dönemden itibaren okutulacak tarih derslerinin içeriği tarafsızlıktan, bilimsellikten uzak, iktidarın kendi siyasi çizgisine uygun olarak hazırlandığını ileri sürdü.

add-egitim-is-eylem-icc

“Karanlıktan Aydınlığa” konulu basın açıklamasında ilk açıklamayı ADD Denizli Şube Başkanı Nihat Çetin yaptı. Çetin, “Tarih Dersleri Taslak Programından vazgeçilmeli. Çünkü bu program içeriği, milli kavramının ‘birleştirici’ yönünü zedelemekte ve tıpkı alt kimlik-üst kimlik tartışmalarında olduğu gibi, ayrıştırmaya yönelik bilinç oluşturacak unsurlar taşımaktadır” dedi.

Ayrıca, iktidara yakın bir sendikanın genel başkanının “Atatürk eğitim müfredatından çıkarılmalıdır, bizim medeniyet derdimiz var” şeklindeki açıklamalarını da eleştiren çetin, “”Görülüyor ki, bu zihniyete göre ülkede terörden, işsizlikten, komşu ülkelerle savaşın eşiğinde gelişimizden dana önemli olan şey Kemalizm’in tavsiyesini bir an önce tamamlamak. Ancak biz de onlara diyoruz ki, eğitimi Kemalizm’den arındırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” diye konuştu.

add-egitim-is-eylem-ic

“BUNLARA DUR DEYİN”
Eylemde söz olan Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay ise iktidar yanlısı sendika temsilcisinin Atatürk düşmanlığı açıklamalarına sessiz kalan diğer eğitim sendika temsilcileri ile eğitimcilere seslenerek, “Bunlara ne zaman dur diyeceksiniz. Üyesi olduğunuz sendikanın açıklamalarına daha ne kadar sessiz kalacaksınız” dedi.

Konuşmasında Atatürk’ün, “Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtan bir hal alır” sözünü hatırlatan Özbay, açıklamasını şöyle devam etti:

“Eğitim-İş olarak, gençlerimizi Atatürk ilkelerinin yol göstericiliğinde eğitmek, milli eğitim temel kanununun gereğidir. Ülkeyi yönetenleri hem kanunlara uymaya, hem de tarihsel gerçeklere sadık kalmaya davet ediyoruz.”

“Karanlıktan Aydınlığa” adlı eylem, ADD Denizli şubesi üyesi gençler, Osman Edip Türkmen’in “Bir Resim Yap çocuğum” adlı şiiri eşliğindeki gösteri ile sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı