REKLAMI GEÇ

Barolardan Başbakan’a tepki

Barolardan Başbakan’a tepki

Danıştay’ın kuruluş yıldönümü töreninde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasına tepki göstererek salonu terk eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a aralarında Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan’ın da bulunduğu 10 baro başkanından “Hukuka, hukukun üstünlüğüne ve savunma temsilcilerine saygı” çağrısı geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2014 Pazar, 11:03

Danıştay’ın kuruluş yıldönümü töreninde meydana gelen olayı Muğla’daki Hukuk Muhakemeleri Kanunu sempozyumunda öğrenen 10 Baro Başkanı ortak bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, “Danıştay’ın kuruluş yıl dönemi törenleri sırasında Cumhuriyet tarihinde hiç örneğine rastlanılmamış bir olay yaşandığını öğrenmiş bulunuyoruz. Başbakan tarafından, Türkiye’deki tüm avukatları temsilen konuşma yapmakta olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu’na karşı; devlet adamlığı ile bağdaşmayan, düşünce ve ifade özgürlüğüne, hukuka aykırı bir davranış sergilenmiştir. Birlik başkanımıza yapılan davranış ve sözlerin tüm avukatlara ve barolara yönelik olduğunu düşünüyor ve kınıyoruz. Savunma mesleğinin mensupları olarak hukukun üstünlüğünü, hukuk devletini ve savunmayı savunmak yolundaki kararlılığımızdan yılmayacağımızı bir defa daha tekrar ediyoruz” denildi.
Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan ile birlikte Adana, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Erzincen, Karabük ve Kütahya barosu başkanlarının imza attığı bildiride, “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı hukuka, hukukun üstünlüğüne ve savunma temsilcilerine saygılı olmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı