REKLAMI GEÇ

Cumhuriyet Kadınları’ndan satranç etkinliği

Cumhuriyet Kadınları’ndan satranç etkinliği

Cumhuriyet Kadınları Denizli Şubesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, 7’den 77’ye yoğun bir katılım sağlanan Cumhuriyet Satranç Etkinliği gerçekleştirdi. Candoğan Parkı önünde düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ekim 2018 Cumartesi, 17:32

Cumhuriyet Kadınları Denizli Şubesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Satranç etkinliği yoğun ilgi gördü. Candoğan Parkı önünde gerçekleştirilen etkinliğe, Dr. Metin Sürmeli Satranç Kulübü ile Denizli İhtisas Kulübü de destek verdi.

Etkinlik ile ilgili bilgi veren Cumhuriyet Kadınları Derneği Denizli Şube Başkanı Cennet Kasapoğlu, “Bizler Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, etkinlik hazırlamak istedik. Dernek olarak geçtiğimiz yıl satranç kursu açmıştık. ‘ 7’den 77’ye satranç’ diyerek yola çıktık. Satranç kulüplerimizin desteği ile Cumhuriyet Satranç etkinliği düzenlemeye karar verdik. Halka açık 7’den 77’ye cumhuriyet bilinci ile devam eden satrancın bir akıl zeka oyunu olduğu bilincinde olarak farkındalık yaratmak istedik” dedi.

Etkinliğe destek veren Dr. Metin Sürmeli Satranç Kulübü Başkanı İsmail Sarı ise, “Cumhuriyet Kadınları Derneğinden bize böyle bir teklif geldiğinde, satrancın her yerde olduğunu ve satrancın bir kültür olduğunu ve herkes tarafından oynanabilmesi gerektiği bilinci ile seve seve destek verdik. Cumhuriyet de bir değerdir, bir kültürdür. Bizim çocuklarımız satranç oynayarak düşünsel yeteneklerini, odaklanma, sorgulama niteliklerini sürekli geliştirmektedirler. Ve cumhuriyeti yaşatacak olan bu gençlerdir, bizim geleceğimizdir. Bu anlamda satrancı her yerde her zaman yapmak istiyoruz aynı zamanda Cumhuriyetimizin de sonsuza kadar yaşaması için çocuklarımızla birlikte bizlerde varız diyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği, satranç etkinliğine katılan tüm sporculara Atatürk posteri ve Türk bayrağı hediye etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı