REKLAMI GEÇ

Honaz MYO’da alanlarında uzman isimler öğrencilerle buluştu, kariyer planlamalarında yol gösterdi

Honaz MYO’da alanlarında uzman isimler öğrencilerle buluştu, kariyer planlamalarında yol gösterdi

Honaz Meslek Yüksek Okulu’nun gelenekselleşen kariyer günlerinde Hacı Şerif’in Türkiye’ye yaygınlaşmasını sağlayan işadamı Yunus Helvacı öğrencilere hem tatlı ikram etti, hem tırmandığı basamakları anlattı. İki gün süren panelde 20’den fazla konuşmacı öğrencilere yol gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2017 Cumartesi, 14:03

Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksek Okulu geleneksel hale getirdiği Kariyer Günleri’nin 8’ncisini önceki günlerde gerçekleştirdi. Honaz’daki söyleşi iki gün sürerken binin üzerinde öğrenci tarafından takip edildi. Denizli’de kendi sektörlerinde başarıları ile öne çıkan isimler öğrencilere yol gösterdi.

Konuşmacılar arasında işadamlarının yanı sıra, akademisyenler, girişimciler, gazeteciler ve profesyoneller yer aldı.

Hayat hikayelerinin yanı sıra, iş deneyimlerini geleceğe yönelik tahmin ve düşüncelerini de anlatan panalistler öngörülerini öğrencilerle paylaşarak yol göstermeye çalıştı.

TATLI YİYİP GELECEK KONUŞTULAR
Öğrencilere gelecekteki kariyerlerinde önemli bilgiler veren isimlerden biri de Denizli’deki Hacı Şerif Markası’nın üçüncü nesil yöneticisi ve markanın Türkiye geneline yayılmasında öncülük etmiş olan Yunus Helvacı’ydı. Helvacı öğrencilere meşhur irmik helvası ve dondurmasından ikram etti, panelin yanı sıra ayaküstü sohbet edip yol göstermeyi de ihmal etmedi.

STAJ İŞBİRLİĞİ DE GÜNDEME GELDİ
Denizli’deki girişimci ve işletme sahipleri ile PAÜ Meslek Yüksek Okulu yöneticileri ve öğrencileri, eğitimli elemanların staj olanağını da bu panelde masaya yatırdı. Öğrencilerin taleplerini geri çevirmeyen işadamları, staj olanaklarının artırılmasına yönelik iş birliği sözü verdi.

KİMLER HİKAYELERİNİ ANLATTI?
İlk gün Honaz MYO Müdür Yardımcısı Dr. Bülent Arpat’ın moderatörlüğünde Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeni Medya Derneği Başkanı Sedat Kurt, Hacı Şerif Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Helvacı, DEGİAD Başkanı Melek Sözkesen ve Denizli SMMMO Başkanı Ali Osman Horzum başarı hikayelerini anlattı. Panelin bu bölümünde özellikle sosyal medyanın etkin kullanımı, iş hayatındaki önemi gibi konular ele alındı.

MEZUNLARIN BAŞARILARI DA GÜNDEME GELDİ
Honoz MYO mezunlarının başarı hikayelerinin anlatıldığı öğleden sonraki bölümde ise pek çok başarılı örnek öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.
İkinci gün DTO Başkanı Uğur Erdoğan girişimci olmak üzerine ders verdi. Panelin devam eden bölümünde İş-Kur Müdürü Fatih Işık, SGK İl Müdürü Abdullah Mersin, DSO Genel Sekreteri Zeren Gerelioğlu, DESİAD Başkanı Okan Konyalıoğlu da öğrencilerle görüşlerini paylaştı.

Etkinliğin açılış töreninde ise Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Korosu şef Yrd. Doç. Dr. Aykut Önder’in önderliğinde mini bir konser verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı