REKLAMI GEÇ

Koruyucu Aile Derneği için “Elim Sende” diyecekler

Koruyucu Aile Derneği için “Elim Sende” diyecekler

İlki 11-14 Mayıs 2017’de tarihleri arasında Yetim ve Acizleri Koruma Derneği yararına yapılan “Elim Sende Garaj Satışları”, bu kez Koruyucu Aile Derneği için yapılacak. Elim sende 21-24 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Aralık 2017 Perşembe, 10:22

Yurt dışında çok yaygın olmasına rağmen Türkiye’de örneklerine pek de rastlanmayan “Garaj Satışı”, Denizli’de Elim Sende organizasyonuyla ikinci kez hayat buluyor.

İlki 11-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Elim Sende Garaj Satışları”nın ikincisi 21-24 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yenişehir Mahallesi Ferah Evler Sitesi 13. Sokak No: 17’de düzenlenecek olan “Elim Sende Garaj Satışları” bu kez de Koruyucu Aile Derneği yararına yapılacak.

“Elim Sende Garaj Satışları” oluşumunun yaratıcıları Muzaffer Atar ve Züleyha Soylu, projeyi ve amaçlarını anlattı.

Yurt dışında çok yaygın olan “garaj satışı” kavramını bilinen bir sistem olduğunu belirten Züleyha Soylu, “Bu satış, insanların artık kullanmayacaklarına karar verdikleri eşyalarını (mobilya, giysi, oyuncak, kitap, takı vb.) takas veya ücret karşılığında ikinci el olarak elden çıkarmalarıdır.
Ülkemizde pek yaygın olmayan bu kavram, temel olarak parayla ilgili değildir. Bu bir kültürdür, paylaşımdır ve duygusallık içerir. Yaşamımızdan parçaların bizde doldurdukları milatlarla yeni yaşam parçalarına dönüşmesinin hazzı maddi bir karşılıkla ölçülemez” dedi.


“Elim Sende”nin bu anlayışla doğup, geliştirdiği ifade eden Muzaffer Atar ise, “Sürdürülebilir paylaşımlara farkındalık yaratma ve bağlı olarak ihtiyaç sahiplerine destek olabilme misyonuyla sizlerle bir araya gelmeye karar verdik. Çünkü büyük değişimler için küçük kıvılcımlar gerektiğine inanıyoruz. Bir bakarsınız ülke olarak bu faydalı kültürü benimsemede önemli yol almışız, neden olmasın?” dedi.

Koruyucu Aile kapsamındaki çocuklara yeni yılda verilebilecek en güzel hediyenin sevgi dolu bir aile olduğunu ifade eden Atar, “Sizin için miadını doldurmuş fakat başka birinin ihtiyacı ya da hoşuna gidebileceğini düşündüğünüz, eski ama yeni, herhangi bir hatası olmayan kişisel ya da ev eşyalarınızı Denizli Koruyucu Aile Derneği yararına yapılacak olan garaj satış günlerine bağışlayarak siz de bir çocuğun sevgi dolu bir aileyle buluşmasına destek olabilirsiniz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı