REKLAMI GEÇ

ŞEHİT YAKINLARINDAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

ŞEHİT YAKINLARINDAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi Başkanı Öztürk, “Şehitlerimizin kanları kurumadan, terör ve şiddet olaylarının unutulması istenmektedir” dedi. Çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler de açıklamalarıyla terörü lanetledi.

/ DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2010 Pazartesi, 18:10

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Emin Öztürk, yaptığı açıklamada, “Şehit ve gazilerimizin daha kanları kurumadan, kamuoyunun bu terör ve şiddet olaylarını unutması istenmektedir” dedi.

“Kamuoyunun duyarlılığı
bilinçli olarak zayıflatılıyor”
Son günlerde, teröre şehit vermediğimiz hiçbir günün geçmediğini vurgulayan Mehmet Emin Öztürk, “Sürekli olarak pompalanan iç ve dış açıklamalarla, gündem değiştirilmekte, böylece vatanına, milletin bölünmez bütünlüğüyle, askerine son derece sevgili ve saygılı olan kamuoyumuzun dikkat ve duyarlılığı bilinçli olarak zayıflatılmaktadır” dedi.

“Terörün üstünü örtme
çabalarını boşa çıkartacağız”
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi Başkanlığı olarak, gazi, şehit dul ve yetimlerinin haklarının sonuna kadar savunucu olacaklarını belirten Öztürk, “Kamuoyumuzla birlikte, onların ve kederli ailelerinin acılarını paylaşacağız. Gündem değiştirerek hain ve bölücü terörün üstünü örtme çabalarını da boşa çıkartacağız” dedi.

İskenderun şehitlerinin ailelerine başsağlığı
İskenderun’da şehit düşen askerleri de rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Öztürk, “Şehitlerimizin acılı ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz. Bu vesileyle, menfur olayın işleniş biçimi ve yeri düşünüldüğünde, şiddetin yaygınlaştığı alanı ve ulaştığı boyutu kamuoyuyla paylaşıyoruz. Terörün ancak güçlü bir milli iradeyle alt edilebileceğinin bilincinde olarak tüm görevli ve yetkilileri biran önce ve etkili önlemler almaya çağırıyoruz. Ancak bu şekilde gazi ve şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, yetim ailelerinin derin acıları bir nebze olsun dindirilebilecektir” dedi.

Çeşitli sivil toplum örgütü ve siyasi partiler de yaptıkları açıklamalarla ülkede yaşanan terör olaylarına tepkilerini ortaya koydu. İşte o açıklamalar:

“Hükümet, aciz kaldı”
Gönenç, “Türkiye son üç günde PKK terörüne 9 şehit verdi. Cuma günü verilen şehitlerimizden biri de Çameli’den evladımız Muhammet Özbek. Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Bugün de İsrail Türkiye’den Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırdı. Can kaybının sayısı henüz belli değil. Bütün bu saldırıların ve can kayıplarının sorumlusu, terörle mücadelede ve uluslararası ilişkilerde aciz kalan hükümettir, Başbakandır. Hükümet ülkeyi bölünmenin eşiğine getiren açılım politikalarıyla, terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizi zaafa düşürmüştür. PKK’nın eli güçlenmiş, Türkiye’ye ve ordusuna meydan okumaya devam etmektedir. Şehit cenazeleri arda arda gelmektedir” dedi.
“Terörü lanetliyoruz”
Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve TGF Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Öztürk, TGF Genel Başkanı Atilla Sertel’in tüm Türkiye medyası adına yaptığı İskenderun’daki terör saldırısını kınama açıklamasını gündeme taşıdı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Hatay’ın İskenderun ilçesinde Deniz İkmal Destek Komutanlığı’na teröristlerce düzenlenen saldırıda 6 askerimizin şehit olması hepimizi derinden üzmüştür. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, güvenliği için hizmet veren, bunun için canlarını ortaya koyan askerlerimize yönelik saldırı, binlerce yıl beraber yaşayan insanların birlik ve bütünlüğünü bozamayacaktır. Ülkenin birlik ve bütünlüğüne saldırıda bulunan bölücü terör örgütü, Türkiye Cumhuriyeti’ni asla yıldıramayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, milleti, devleti ve askeriyle bir bütün olarak varlığını sürdürecektir. Terörün bir kez daha çirkin yüzünün ortaya çıktığı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hain saldırıda şehit olan askerlerimize rahmet, ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve tüm ulusumuza başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.”

Başsağlığı diledi
MÜSİAD Denizli Şubesi Başkanı İbrahim Doğruyol, “İskenderun’da Deniz Kuvvetlerimizin karargâhına yönelik yapılan roketli saldırıya da dikkat çekmek istiyoruz. Saldırının zamanlaması ve yapılış tarzı oldukça düşündürücüdür. Türkiye’nin uluslararası düzeyde yürüttüğü başarılı ilişkileri ve ulaştığı etkinliği gölgelemeye yönelik yapıldığı anlaşılan bu saldırıları her kesimin kınaması gerektiğini düşünüyor, her iki olayda da şehit düşen tüm kardeşlerimize Allah’dan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyor, yaralılara acil şifa dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

“Şehitlerimizi yüreğimize gömdük”
Denizli Baro Başkanı Adil Demir, “Son günlerde yeniden hızlanan bölücü terör sonucu yaşamını kaybeden şehitlerimizi yüreğimize gömüyoruz. Yabancı güçlerin payandası olan her tür terör, İskenderun’da profesyonel bir şekilde roketatar ve ağır silahlarla Türk Silahlı Kuvvetleri’ne saldırmış; 7 askerimiz şehit olmuş ve 8 askerimiz de yaralanmıştır. Şehitlerimize rahmet; gazilerimize acil şifalar diliyor ve terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz” dedi.

“Döktükleri kanda boğulacaklar”
AKP İl Başkanı Bilal Uçar, “Dün, Denizli olarak bir kez daha yüreğimize ateş düştü. Terör örgütünün kalleşçe ve kahpece bir saldırısı sonucu Çameli Kirazlıyayla Köyü’nden Muhammet Özbek kardeşimiz de vatanımız ve bayrağımız için toprağa düştü. Şehidimize ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz. Bugün de maalesef acıyla uyandık. Hatay İskenderun’daki askeri birliğimize yapılan hain saldırıda 6 kardeşimiz daha şehit düştü. Ülkemiz ne zaman istikrarlı bir çıkış yakalasa dış güçlerin piyonu alçaklar hemen devreye giriyor. Ama asla başaramayacaklar. Döktükleri kanda boğulduklarını göreceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı