REKLAMI GEÇ

“Türk medyası hükümet yanlısı!”

“Türk medyası hükümet yanlısı!”

ADD’nin konuğu olarak ilimize gelen Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık, Türk Medyasının halkın zihnini bulandırdığını söyleyerek, ülkenin medya tarafından yönetildiğini ileri sürdü.

/ DENİZLİHABER / 20 Şubat 2008 Çarşamba, 01:00

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin konuğu olarak ilimize gelen Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türk Medyasının, halkı siyasi anlamda olumsuz etkileyerek depolitize ettiğini söyleyen Kızık, hükümet ve medyanın birlikte çalıştığına dikkat çekti.

‘22 Temmuz seçimleri şaibelidir!’

22 Temmuz seçimlerinin ardından büyük bir kesimin sonuçlara karşı çıkmasına rağmen geri adım atılmamasına da değinen Usta Gazeteci Kızık, bu durumun esas kaynağının medyanın yönlendirmesi olduğunu dile getirdi. Ne medyanın, ne de herhangi bir siyasi partinin seçim sonuçlarına karşı çıktığını belirten Kızık, “Son yıllarda küreselleşme ile birlikte medya, çok ciddi şekilde güç kazandı. Dünyanın birçok ülkesinde hükümetler, medya ile işbirliği içerisindedir. Ve bu işbirliği, halkın olumsuz yönde etkilenmesine ve zamanla güncel olaylardan uzaklaştırılmasına yol açıyor. 22 Temmuz seçimlerinde de bu durum gerçekleşmiş ve halk, haksızlıklara karşı sesini çıkaramamıştır” diye konuştu.

‘AKP Hükümeti Özal’ın devamıdır’

Basındaki geri gidişin, Turgut Özal zamanlarına kadar dayandığını ifade eden Serdar Kızık, “Medyada bugün yaşanan sıkıntıların çoğu, 12 Eylül ile doğrudan ilintilidir. Aslında bugünkü iktidar, Özal Hükümeti’nin devam niteliğindedir” dedi ve ekledi: “Cumhuriyet Gazetesi seçimlerin öncesinde, ‘Tehlikenin Farkında mısınız?’ sloganını kullanırken, halkın büyük bir bölümü hiçbir tehlike görmediklerini söyledi. Ama bugün her şey yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Günümüz medyası, halkı sorunlardan uzaklaştırarak sanal bir dünya yaratmaya çalışıyor ve o arada da birileri, ülkeyi rahat rahat pazarlıyor.”

‘Bakanlıklardaki kadrolaşma, tarikat çekişmesine döndü’

Ülkemizin yaşadığı sorunların, dünyadaki güç dengesiyle yakından alakalı olduğunu kaydeden Kızık, yaşanan yolsuzluk, kadrolaşma ve birçok gerici eylemden halkın haberinin olmadığının altını çizerek, “Ülkemizdeki tüm ihaleler şaibelidir. Hükümet, ihalelerden komisyon alıyor ve kazanılan para, AKP’nin seçmenlerine erzak torbası, kömür olarak, AKP’ye de oy olarak geri dönüyor. İhalelerden komisyon alma yöntemini uygulayanların başında Hizbullah geliyor. Yani AKP Hükümeti, Hizbullah’ın yöntemini kullanıyor. Bakanlıklardaki gerici kadrolaşma, büyük ölçüde tamamlandı. Ve artık bu kadrolaşma, yerini tarikatların kadro çekişmesine bıraktı. Durumun ciddiyeti, hat safhaya ulaşmış, tehlike ciddi anlamda artmıştır” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı