REKLAMI GEÇ

Almanya’nın en iyi makinisti seçildi

Almanya’nın en iyi makinisti seçildi

Almanya son günlerde Denizlili Fatih Yılmazlı’yı konuşuyor. Kızılcabölüklü bir ailenin çocuğu olan Fatih Yılmazlı’yı Almanya’da günün konusu haline getiren, ona önemli bir ödül kazandıran ise özel bir davranışı. Almanya’da makinist olarak görev yapan Yılmazlı’nın, trendeki kadınları taciz eden sarhoş bir Alman’ı etkisiz hale getirip polise teslim etmesi ve kadınları koruma altına alması, yalnızca takdir değil, ödül de getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2016 Pazar, 08:45

 

Kızılcabölüklü bir ailenin çocuğu olan Fatih Yılmazlı (26) Almanya’da dünyaya gelen ve yaşamını burada sürdüren bir gurbetçi. Uzun yıllardır bu ülkede bulunan Fatih Yılmazlı, son günlerde Almanya’nın en çok konuşulan isimlerinden biri.

denizlili-fatih-almanya-nin-gundemine-oturdu-ic

DEUTSCHE BAHN DA MAKİNİST
Almanya’da dünyaya gelen ve eğitimini bu ülkede tamamlayan Fatih Yılmazlı, uzun ve zorlu bir sürecin ardından Deutsche Bahn’da makinist olarak görev yapmaya başladı. Aslında onun hayali pilot olmaktı ve eğitimini de bu yönde aldı. Ancak, 10 kişiyle birlikte girdiği son mülakatta elenince pilotluk hayaline son verdi ve yaşamını farklı bir yöne, makinistliğe kaydırdı.

BAŞARILI ÇALIŞMALARI VE KİŞİLİĞİ
Makinist olarak görev yaparken insanı davranışı Fatih Yılmazlı’yı Almanya’nın en çok konuşulan isimleri arasına sokmayı başardı. Freudenstadt Karlsruhe Treni’nde makinist olarak görev yapan Fatih Yılmazlı’yı ünlü yapan ise bu davranışı oldu.

BİR ALMAN KADINLARI RAHATSIZ ETMEYE BAŞLADI
Yaşadıklarını ve kendisine ödül getiren olayı anlatan Fatih Yılmazlı, Freudenstadt Karlsruhe seferini yaparken bir istasyonda sarhoş bir Alman vatandaşının trene bindiğini ve olayların da bundan sonra başladığını söyledi.

denizlili-fatih-almanya-nin-gundemine-oturdu-icc

SARHOŞ VATANDAŞA MÜDAHALE ETTİ
Sarhoş Alman’ın trendeki kadınları rahatsız etmeye, hatta elle ve sözle tacizde bulunmaya başladığını belirten Fatih Yılmazlı, “Durumu fark edince arkada tarafa geçtim, kadınları rahatsız eden adamı bir kenara sıkıştırıp, kadınları da arka tarafa geçirerek, korumaya aldım. Bu süreçte yolcu hiç rahat durmuyor, sürekli olay çıkarıyordu. Güçlükle adamı kontrol altında tutarken, bir yandan da polisi aradım ve durumu bildirdim. İlk durakta da kadınları rahatsız eden yolcuyu polise teslim ettim” dedi.

KADINLARDAN BİRİ DURUMU BİLDİRDİ, TEŞEKKÜR ETTİ
Yolcunun trenden indirilmesinin ardından seferine devam ettiğini ve yolcularını güvenli bir şekilde gidecekleri yere ulaştırdığını anlatan Yılmazlı, bir süre sonra aldığı bir davet ile çok şaşırdığını söyledi.

Yılmazlı, “Trende yaşanan o olayda korumaya aldığım kadın yolculardan biri yaşadıklarını ve benim davranışımı Allianz Pro Schiene’a bildirmiş. Bu kurum, Almanya Demiryolları’ndan bağımsız bir şekilde çalışıyor, değerlendirmeler yapıyor. Yaşanan sürecin ardından da Almanya’nın en iyi makinistini belirlemek üzere bir yarışma organize etmişler. Ben de kadın yolcunun, ‘makinist olmasaydı başımıza ne gelirdi bilmiyoruz’ sözlerinin ardından değerlendirmeye alınmışım” dedi.

ALMANYA’NIN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN BİRİ OLDU
Demiryolları personelinin değerlendirildiği, güzel ve özel davranışların değerlendirildiği yarışmanın ardından Berlin’de düzenlenen gala ile ödüllerin verildiğini belirten Yılmazlı, “Değerlendirmenin ardından Almanya’nın en iyi ikinci makinisti seçildim. Bu benim için büyük bir onur” dedi.

Yorumlar

Alirrıza   -  Bağlantı 2 Mayıs 2016, 08:38

Türk her yerde cesur heryerde merhametli Helal olsun..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı