REKLAMI GEÇ

Ana yüreği dayanmadı

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci, Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi toplantısında, teröristlerin 12 askerimizi şehit etmesi ile ilgili görüşlerini bildirirken gözyaşlarını tutamadı.

/ DENİZLİHABER / 25 Ekim 2007 Perşembe, 00:00

Denizli Belediyesi YG 21 Kadın Meclisi üyeleri, Meclis Başkanı Fatma Kılınç önderliğinde Denizli Belediyesi Meclis Salonu’nda 2007-2008 çalışma dönemi toplantısını gerçekleştirdi. Kadın Meclisi üyeleri toplantı öncesinde, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca kırsalında şehit düşen 12 Mehmetçiğimiz için saygı duruşunda bulundu. Daha sonra ellerine Türk Bayrağı alan kadın üyeler hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı söyledi. Kadın Meclisi Başkanı Kılınç, terörü lanetlediklerini ve şiddetle kınadıklarını söyledi. ‘Vatan millet bayrak adına şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ailelerine ve milletimize baş sağılığı, diliyoruz’ diyen Kılınç, ‘Hepimiz kan ağlıyoruz. Hepimizin bir şehidi var orada. Ayrıca, kayıp olan askerlerimiz de bir an önce sağlıklı şekilde vatanımıza dönmesi için de dua ediyoruz’ şeklinde görüşlerini aktardı.

ONLAR KINALI KUZULARIMIZ

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci de, gündemdeki 4. madde gereği faaliyetleri anlatmak üzere kürsüye geldi. Meclis çalışmaları hakkında bilgi veren Zeybekci, terör konusunda ise Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca kırsalında şehit düşen 12 askerimizin, tüm annelerin ‘kınalı kuzuları’ olduğunu söyledi. Terör konusunda herkesin söyleyeceği bir şey bulunduğunu hep akıllarda olduğunu ifade eden Zeybekci, şöyle dedi:‘Güneydoğulu vatandaşlarımızı tamamen bunun dışında tutuyoruz. O yüzden halkımızın özellikle gençlerimizin bunu dikkate alarak tepkilerini ortaya koymasını özellikle rica ediyorum. Oradaki şehit olanlar bizim evlatlarımız, kuzularımız, kınalı kuzularımız, yavrularımız. Annelerimize söyleyeceğimiz bir şey var. Bizim inancımız gereği şehitler hiç ölmüyor. Sadece mertebeleri yükseliyor. Onlar en güzel en yüce mertebelere yükseldiler şu anda. Sadece bu özlemlerinden dolayı Allah’tan onlara sabır vermesini diliyorum. Bize de onlara destek olmak düşüyor. Kaybolan evlatlarımız içinde her şey yapılıyor. Ümit ediyorum en kısa sürede annesinin kucağına kavuşurlar ve ona doya doya sarılırlar’ dedi.

Bu arada Ayşen Zeybekci, ‘şehit olanlar bizim evlatlarımız’ derken gözyaşlarını tutamayıp konuşmasını keserek bir süre ağladı. Zeybekci, konuşmasını yaşlı gözlerle ancak tamamlayabildi. Kadın Meclisi üyeleri de Zeybekci’yi uzun süre alkışladı. Bazı bayanlar da, dayanamayıp gözyaşlarına engel olamadı. Daha sonra gündemdeki diğer konular görüşüldü. Pamukkale Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Diler Aslan, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Sarsam ile İl Genel Meclisi üyesi Serpil Sayyare Yelpaze kadın sorunları ve çözümü konularında bilgi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı