REKLAMI GEÇ

BİZE EMANETSİN

BİZE EMANETSİN

18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde Polisevi’nde düzenlenen törende devlet övünç madalyası almaya hak kazanan gaziler ile şehit yakınlarına devlet övünç madalyaları verildi. 4 yaşındaki şehit kızı Şevval İrem’e devlet övünç madalyası takıldı.

/ DENİZLİHABER / 18 Mart 2010 Perşembe, 17:40

18 Mart Şehitleri Anma Günü, tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Polisevi’nde düzenlenen törende devlet övünç madalyası almaya hak kazanan gaziler ile şehit yakınlarına devlet övünç madalyaları takdim edildi. 2008 yılında Hakkari Yüksekova’da teröristlerle yapılan mücadelede şehit düşen jandarma komanda uzman çavuş Ragıp As’ın 4 yaşındaki kızı Şevval İrem As’a, devlet övünç madalyasını Cumhurbaşkanlığı adına Denizli Valisi Yavuz Erkmen taktı. Madalya aldığı için oldukça mutlu olduğu görülen ve çevresine sürekli gülücük dağıtan minik Şevval İrem, Vali Erkmen’in yakasına madalyayı takmasının ardından, “Bu madalya benim oldu. Benimde madalyam var” diye konuştu. Anne Hatice As ise gözyaşlarını zor tuttu. Babası şehit olduğunda henüz iki yaşında olan minik kız, Vali Erkmen’in de yer aldığı masada oturdu. Törende ayrıca şehit er Hasan Arslan’ın babası Basri Arslan’a, gazi er İbrahim Kalıpçı ve gazi uzman çavuş Mustafa Dağ’a devlet övünç madalyaları takdim edildi.

Denizli Asri Mezarlık’ta bulunan Şehitlik Anıtı yanında bulunan şehit mezarlığına akın oldu. Devlet ve askeri erkan, şehit yakınları ve vatandaşlarla burada bir araya geldi. Dualar okundu, İl Müftüsü Mehmet Köse, “Başta büyük önder, cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşları, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi. Rütbeli askerler, şehit annelerinin elini öptü. Vali Yavuz Erkmen ile eşi Nevhilal Erkmen, şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Bazı şehit ailelerinin sık sık gözyaşı döktüğü görüldü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı