REKLAMI GEÇ

Denizli protokolü üzüntülerini paylaştı

Denizli protokolü üzüntülerini paylaştı

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in trafik kazasında hayatını kaybetmesi, Denizli siyaset ve iş çevrelerinde büyük üzüntüye neden oldu. Sabah saatlerinde alınan acı haberin şoku henüz atlatılamazken, başsağlığı mesajları ve açıklamalar ardı ardına geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2017 Çarşamba, 13:24

TİN: “VATANSEVER VE CESUR BİR DEVLET ADAMIYDI”
AK Parti Milletvekili Şahin Tin, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in elim bir trafik kazası sonucu vefatının ardından taziye mesajı yayımladı. Milletvekili Şahin Tin, “Vatanperver, cesur bir devlet adamı Denizli Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Alper’i elim bir trafik kazası sonucu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Acımız büyük. Mekânı cennet olsun” dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Denizli Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Alper ile makam şoförü Muzaffer Akşehirli’yi elim bir trafik kazasında kaybetmemizin derin üzüntüsü içindeyiz. Aldığımız bu kara haber yüreğimizi dağladı. Acımız büyük. Başsavcı Mustafa Alper cesur, kararlı, sevilen ve millet yanlısı bir devlet adamıydı. Sarsılmaz bir hukuk vicdanı vardı. Meselelere tarafsız yaklaşımı ve kararlı duruşuyla, görev yaptığı her yerde gerek meslek hayatı boyunca gerekse 15 Temmuz süreci ve sonrasında adaletin tesisi konusunda güçlü ve kararlı adımlar attı. Kıymetli dostum Denizli Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Alper ile makam şoförü Muzaffer Akşehirli’ye Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve yargı camiasına sabır ile başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun. Ayrıca, aynı kaza da yaralanan koruma polisi Ramazan Uğur’a da acil şifalar diliyorum” dedi.

BAĞ: “İNSANİ YAKLAŞIMLARI TAKDİR GÖRÜRDÜ”
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise, Başsavcı Alper’in insani yaklaşımlarıyla tanındığını ve sevildiğini belirterek, “Bu sabah meydana gelen trafik kazasında Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in ölüm haberini aldık. İnsani yaklaşımı herkes tarafından bilinen ve takdir edilen Alper, bizleri ve şehrimizi hüzne boğmuştur. Pamukkale Üniversitesi olarak Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli’ye Allahtan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm yargı mensuplarına başsağlığı, ağır yaralan koruması Ramazan Uğur’a ise acil şifalar dileriz” dedi.

FİLİZ: “DERİN ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİK”
AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz de olayın ardından başsağlığı mesajı yayımladı. Filiz, “Meydana gelen elim bir trafik kazasında Denizli Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli’nin hayatlarını kaybettiğini, korumasının ise ağır yaralandığı derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhumlara Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanları Cennet olsun. Yaralı kardeşimize de acil şifalar temenni ediyorum” dedi.

SANCAR: “DENİZLİ’NİN BAŞI SAĞOLSUN”
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Teoman Sancar, Başsavcı Alper’in devlet ve hukuk adamlığı özelliğinin yanı sıra iyi bir ağabey olarak bilindiğini belirterek, “Geçirdiği elim trafik kazası sonucunda hakkın rahmetine kavuşan çok değerli devlet ve hukuk adamı sevgili bir dost ve ağabey olan Sayın Başsavcımız Mustafa Alper’i ve aynı kazada vefat eden şoförü Muzaffer Akşehirli kardeşimizi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Allahtan Rahmet diliyor, Değerli eşleri hakim hanımefendiye ve sevgili evlatlarına Başsağlığı diliyoruz, Denizli’mizin başı sağ olsun, mekanları cennet olsun” dedi.

KOCASERT: “ACIMIZ ÇOK BÜYÜK”
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, bir mesaj yayınlayarak, Başsavcı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli’nin ölümünden duyduğu üzüntüyü paylaştı.

Kocasert, “Bugün meydana gelen elim trafik kazasında Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli’yi kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrendik. Başsavcımızın ve makam şoförünün kederli ailesine baş sağlığı, yaralı olduğunu öğrendiğimiz koruması Ramazan Uğur’a acil şifalar diliyoruz. Sayın Mustafa Alper; devletine ve milletine gönülden bağlı, son derece kararlı bir hukuk adamıydı. Başarılı çalışmalarından dolayı tıpkı daha önceki görev yerlerinde olduğu gibi ilimizde de kısa sürede kendisini sevdirmişti. Elbette acımız çok büyük. Denizli için yaptığı işleri hiçbir zaman unutmayacağız. Halkımızın gönlünde ve hatıralarında yaşamaya devam edecek” dedi.

KEÇECİ: “KAYBIMIZ BÜYÜK”
Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in elim bir trafik kazasında hayatını kaybetmesi Denizlili sanayicileri de üzdü.

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “Başsavcımız Denizli için bir hem mesleki hem de insani olarak bir şanstı. Kaybımız büyük” dedi.
Keçeci, “Uzun süreler riskli bölgelerde görev yaptıktan sonra Denizli’ye gelen ve aslen Muğlalı olması sebebiyle sıcak insan ilişkileriyle de dikkat çeken Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, en son geçtiğimiz Şubat ayında Denizli Sanayi Odası Meclis toplantısına katılarak sanayicilerle bir araya gelmişti. Görev yaptığı şehirlerde de cezaevlerinde yaptırdığı imalat çalışmalarıyla farklı bir başsavcı kimliği çizen Alper hakkında konuşan Müjdat Keçeci, “Gerçekten acımız büyük. Odamızda gerçekleşen Meclis toplantısında da Başsavcımızın üretime, sanayiye olan yatkınlığını bizzat yaşamış ve tüm farklı gündemlere rağmen kendisiyle sanayiyi konuşuyor olmanın mutluluğunu yaşamıştık. Empati gücü ve vatan sevgisi bu kadar yüksek olan başsavcımızın beklenmedik vefatı, bu nedenle bizi derinden üzmüştür. Kaybımız da acımız da büyük” dedi.

GARİP: “BAŞIMIZ SAĞOLSUN”
MHP Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in elim bir trafik kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle yayımladığı başsağlığı mesajında, “Sabah saatlerinde Başsavcımız değerli insan Mustafa Alper cezaevine giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü içerisinde öğrendik. 13 Temmuz 2015’den bu yana ilimizde görev yapan Başsavcımız Mustafa Alper kısa sürede yaptığı çalışmalarla tüm Yargı camiası ile Denizli halkının sevgini kazandı. İnsani yaklaşımı herkes tarafından bilinen ve takdir edilen Başsavcımız Mustafa Alper, bizleri ve şehrimizi hüzne boğmuştur. Buradan Başsavcımız Mustafa Alper’e Allah’tan rahmet ailesi, yakınları, Türk Yargı camiası ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yine aynı kazada hayatını kaybeden makam şoförü Muzaffer Akşehirli’ye de Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Kazada yaralanan Polis Memuru Ramazan Uğur’a acil şifalar diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı