REKLAMI GEÇ

Subaşıoğlu ve Gürlesin’den çifte standart!

Subaşıoğlu ve Gürlesin’den çifte standart!

Kız kardeşi Türkiye’nin kanayan yarası kadın cinayetlerinden birine kurban giden gazeteci Nuri Kaplan’a, bırakın cenazeye katılarak destek olmayı, telefonla bile başsağlığı dilemeyen kentin en büyük iki ilçesinin belediye başkanı Hüseyin Gürlesin ve Muhammet Subaşıolu, cemaat liderinin eşinin cenazesinde yan yana saf tuttu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Eylül 2017 Cumartesi, 12:12

Türkiye’nin en ciddi sorunlarından biri, kanayan yarası kadın cinayetlerinin önü alınamıyor. Şüphesiz polis ve jandarma gibi kolluk kuvvetleri ve adli merciler kadar toplum önderlerine de bu utançtan kurtulmak adına çok büyük görevler düşüyor.

Uzmanlar özellikle, iktidar başta olmak üzere siyasetçilerin; kadın-çocuk şiddeti ve istismarıyla mücadele konusunda daha etkin rol oynayabileceğinin altını çizerken siyasi aktörlerin attığı adımlar, birkaç kınama açıklamasından çok da öteye gitmiyor.

Denizli de ne yazık ki kadın-çocuk istismarı ve şiddetiyle son yıllarda çokça gündeme gelen kentlerden biri. Son olarak bir kadın cinayetinin acısı meslektaşımız Nuri Kaplan’ın yüreğine düştü. Keza Kaplan, görevi başında iken internete düşen bir haber, kız kardeşinin cinayet kurbanı olduğunu yazıyordu.

Cinayetin ardından ortaya çıkan gerçekler de bir o kadar acı verici. Genç kadının, yıllardır katil zanlısı tarafından tehdit edildiği ancak koruma kararı olmasına rağmen korunmadığı için “geliyorum” diyen cinayete kurban gittiği ortaya çıkmış, üstelik katilinin 2 ay önce bir cezaevinden firar ettiği de öğrenilmişti.

Gazeteci Nuri Kaplan ve ailesi kadar Denizli’ye yasa boğan vahşi cinayetin ardından kurban Pınar Eliuz son yolculuğuna uğurlanırken, gözler özellikle kadına şiddete karşı mücadelede ön saflarda olması beklenen siyasileri ararken, kentin önemli siyasetçileri cenaze törenine katılmadı.

Ancak bir şiddet kurbanının cenazesine belli ki yoğun mesailerinden fırsat bulup katılamayan o siyasilerden ikisi Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, o cenazeden bir gün sonra İsmiailağa Cemaati olarak adlandırılan tarikatın Denizli Şeyh Vekili İbrahim Uslu’nun eşi Ayşe Uslu’nun cenazesinde saf tuttu.

Denizlihaber olarak arayıp siyasetçilerin desteğini sorduğumuz gazeteci arkadaşımız Nuri Kaplan, “Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve eski bakanlardan CHP’li siyasetçi Adnan Keskin’in dışında kimse aramadı” yanıtını verdi.

Öte yandan cemaat lideri olduğu iddia edilen İbrahim Uslu’nun eşi Ayşe Uslu’nun cenazesi de dikkat çeken görüntülere sahne oldu. Sarıklı ve cübbeli binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni nedeniyle Aktepe Mahallesi tarihi günlerinden birini yaşadı. Sahabiye Camii’nde kılınan cenaze namazı ve sonrası ilginç görüntüler oluştu.

Yorumlar

hakan bobur   -  Bağlantı 28 Kasım 2018, 04:08

allah rahmet eylesin

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı