İçeriğe geç

Fiyasko etkinlikte kendi teleskobunu kullandıran vatandaş, takdir topladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin fiyaskoyla sonuçlanan “Ay’ı Birlikte Gözlemleyelim” etkinliğinden ilginç detaylar ortaya çıktı. Etkinliğe kendi teleskobuyla gelen Güney isimli bir vatandaş, katılımcılara gökyüzünü gösterdi. Büyükşehir’in yapamadığını yapan vatandaş katılımcıların takdirini topladı. DBB’nin bakanlıktan izin almadığı için etkinliğin iptal edildiği öğrenildi.

KADİR KOL
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 24 Haziran 2026 - 12:49:07 Güncelleme: 24 Haziran 2026 - 12:49:18

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bilim Merkezi, gökyüzünün gözlemlenebileceği bir etkinlik tasarladı. 23 Haziran akşamı “Ay’ı Birlikte Gözlemleyelim” isimli bir etkinlik duyurusu yaptı. Pamukkale travertenleri üzerindeki terasta saat 20.30’da başlayacağı duyurulan etkinlik için vatandaşlar Pamukkale’ye geldi.

Fakat belirtilen yer ve saatte Büyükşehir’in hiçbir hazırlık yapmadığı görüldü. Katılımcılar birbirlerine sorarak ne olduğunu öğrenmeye çalıştı fakat Büyükşehir’den bir yetkili çıkıp da etkinliğin iptal edildiğini söylemedi.

Bu sırada terasa kendi teloskobuyla gelen Güney isimli bir yurttaş katılımcıların imdadına yetişti. Güney, katılımcılara tek tek teleskobuyla ayı gösterdi. Katılanlar sosyal medyadan Güney’e teşekkür ederken, “O olmasa ne yapardık?” tarzında yorumlar yaptı.

Öte yandan DBB’nin etkinlik için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na izin başvurusu yapmadığı ortaya çıktı. İzin için başvuru gerekliliğinin anlaşıldığı fakat geç kalındığı için etkinliğin iptal edildiği öğrenildi. Fakat iptal duyurusunun neden yapılmadığına dair bir açıklama gelmedi.  

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir