Duyuruldu, vatandaşlar gitti ama etkinlik yapılmadı: Tepkiler büyüyor
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından duyurulan “Ay’ı Birlikte Gözlemleyelim” etkinliği hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edildi. Fakat bunun duyurusu yapılmadı. Pamukkale’ye gelen vatandaşlar karşılarında tek bir muhatap bulamadan saatlerce bekledi. Hiçbir yetkili tek bir açıklama yapmadı. Vatandaşlar geri döndü, tepki sosyal medyada büyüdü.
Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Denizli Bilim Merkezi tarafından düzenlenecek etkinliğin, 23 Haziran akşamı Pamukkale travertenlerinde gerçekleştirileceği duyuruldu. Hazırlanan afişler sosyal medyadan yağmur gibi paylaşıldı. Katılımcıların teleskoplarla ay gözlemi yapabileceği ve uzmanlardan bilgi alabileceği gibi zengin bir aktivite programı duyuruldu.
NE YETKİLİ GELDİ NE AÇIKLAMA YAPILDI
Vatandaşlar, çocuklarını da alıp, antik ortamdaki gökyüzü gözlemi etkinliğine koştu. Fakat bölgeye gelen vatandaşlar, kendileri gibi gelip bekleyenlerden başka kimseyi göremedi. Ortada ne bir etkinlik ne de bir Büyükşehir yetkilisi vardı. Katılımcılar ne olduğunu birbirlerine sorarak öğrenmeye çalıştılar ama saatler geçti. Kendi teleskobunu getiren bir yurttaş, vatandaşlara gökyüzünü gösterdi. Fakat saatler geçtikçe ne gelen ne de etkinliği başlatan oldu. Vatandaşlar kendi kendilerine beklediler ve döndüler.
Sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapan vatandaşlar, etkinliğin neden gerçekleştirilmediğine ilişkin kendilerine herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını ifade etti.

Vatandaşlar, Büyükşehir’in sosyal medya hesaplarında ayla duran etkinlik paylaşımını yorum yağmuruna tuttu. Bazı vatandaşlar “Geldik belediye nerede?” diye tepki gösterirken, yorumlarda organizasyonun iptal edildiğine dair önceden bir açıklama yapılmamasını eleştirdi. Etkinliğin duyurulmasına rağmen gerçekleştirilememesi ve kamuoyuna resmi bir gerekçe sunulmaması tepkilere neden oldu.
Sosyal medya platformlarında çok sayıda kullanıcı, etkinliğin neden yapılmadığının açıklanmasını isterken, organizasyona ilişkin Denizli Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlardan henüz resmi bir açıklama gelmediği görüldü.

2 comments on “Duyuruldu, vatandaşlar gitti ama etkinlik yapılmadı: Tepkiler büyüyor”
Musluklardan su aktigina sukredin oturun fazlasini beklemeyin su belediyeden. Hizmet kim bunlar kim
GÜüney de olmasa millet boşa gidecekti güney kendi teleskobuna bakamadan gelenlere baktırdı teşekkür ederiz güney..