CHP Denizli İl Başkanı Horzum, CHP Genel Merkezi’nde: Bu saatten sonra müzakere değil, mücadele yapılır
Cumhuriyet Halk Partisi’nde “mutlak butlan” kararı sonrası yaşanan gelişmeler siyaset gündemindeki yerini korurken, CHP Genel Merkezi’nde sabah saatlerinde gerginlik yaşandı. Parti içinde farklı gruplar arasında tartışmaların yaşandığı, kısa süreli arbede çıktığı ve bazı milletvekillerinin tarafları sakinleştirmek için araya girdiği öğrenildi. CHP Genel Merkezi'ne giden, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum "Bu saatten sonra uzlaşma ya da müzakere değil, mücadele yapılır" diye konuştu.
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin “mutlak butlan” kararı verdiği iddiası, parti içindeki tartışmaları yeniden gündeme taşıdı. Kararın ardından kurultay sürecine ilişkin hukuki değerlendirmeler ve siyasi yorumlar devam ediyor.
Gelişmelerin ardından CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, CHP Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.
Horzum, yaşanan sürece tepki göstererek, yaklaşık 30 il başkanıyla birlikte genel merkezde bulunduklarını ifade etti. İl başkanlarının bir kısmının dışarıda bırakıldığını öne süren Horzum, şunları söyledi:
“Tüm Türkiye görsün, burada bir haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı CHP’liler olarak direniyoruz. Yaklaşık 30 kadar il başkanı buradayız, maalesef 40 kadar il başkanımız da dışarıda bariyerlerden içeri gönderilmiyor. Bunun mücadelesini veriyoruz. Bu ülkede artık hukukun, adaletin kalmadığını ve birilerinin sarayın maşası olma yolunda hızla ilerlediğine hep beraber tanıklık ediyoruz.”
Genel Merkez önünde ve çevresinde yaşananlara da değinen Horzum, içeride ve dışarıda farklı grupların bulunduğunu savunarak, “Aramızda bir bariyer var. Tarihin doğru yerinde duranlar bu tarafta, yanlış yerinde duranlar karşı tarafta. Dışarıda toplanan insanlar arasında CHP üyesi olmayan, ne olduğu belirsiz gruplar var. Tarih bunları yazacak, bunlar utanacak” ifadelerini kullandı.
Horzum, açıklamasının devamında mücadele vurgusu yaparak, “Bu saatten sonra uzlaşma ya da müzakere değil, mücadele yapılır” dedi.
