Çivril’de belediye meclis üyesi, 1 ay önce katıldığı Yeni Parti’den istifa etti
CHP’nin mutlak butlan kararı sonrası yaşadığı değişimde partiden ayrılan Çivril Belediye Meclis Üyesi Selçuk Kaplan, 1 ay önce katıldığı Yeni Parti’den de istifa etti. Yeni katıldığı partinin “çerçeve yasa” oylamasındaki tutumunu eleştirdi.
CHP’de yaşanan değişim Çivril’de derinden hissedildi. Belediye Başkanı Semih Dere ile birlikte 10 meclis üyesi CHP’den istifa edip Yeni Parti’ye katıldı. Fakat üyelerden Selçuk Kaplan, 1 ay kaldığı Yeni Parti’den de istifa etti. Partisinin Çerçeve yasa oylamasındaki tutumunu eleştiren ve tamamının hayır oyu vermesi gerektiğini belirten Kaplan, “Bunun sonrası, Genel Aftır. Bebek katili terörist kurucu önder ilan edilen bir ülkede siyaset yapılmaz. Bağımsız Meclis Üyesi olarak halkım için mücadelemi sürdüreceğim” dedi.
Bu istifa sonrası Çivril Belediye Meclisi’nde dengeler değişti. Yeni Parti’nin üye sayısı 9’a düştü. Ak Parti’nin 6 üyesi olan mecliste bağımsız üye sayısı 5’e yükseldi. Mecliste Yeniden Refah Partisi’nin de bir üyesi var.
