REKLAMI GEÇ

Çameli’de turizm imzası

Çameli’de turizm imzası

Çameli Kaymakamlığı’nın Güney Ege Kalkınma Ajansı’na sunduğu ve kabul edilen Çameli’de Trekking ve Doğal Kamp Alanları Potansiyelinin Belirlenmesi Projesi”nde imzalar atıldı. Proje Çameli’nin doğa turizmine yön verecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2014 Cumartesi, 13:26

Çameli Kaymakamlığı’nın, GEKA’dan destek almaya hak kazanan “Çameli’de Trekking ve Doğal Kamp Alanları Potansiyelinin Belirlenmesi Projesi” için imzalar, Genel Sekreteri Süleyman Alata ve Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak tarafından atıldı.

NELER YAPILACAK
Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi’nin ortak olduğu projeyle, Çameli’de doğal yürüyüş rotalarının ve kamp alanlarının belirlenerek turizme kazandırılacağını söyleyen Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak, turizm yatırımlarını Çameli’ye çekmek istediklerini söyledi, “3 ay sürecek projemizde Pamukkale Üniversitesi’nden bir akademisyen ve spor akademisinden iki öğretim görevlisi de görev alacak. Genel olarak doğal yürüyüş rotalarının ve kamp alanlarının belirleneceği projeyle işaretleme, haritalandırma, koordinat belirleme ve yürüyüş alanlarının zorluk derecelerine göre sınıflandırılması gibi çalışmalar yapılacak. İçme suyu kaynakları ile anıt ağaçların yerleri de tespit edilerek haritalara işlenecek. Projenin tanıtım ve görünürlük faaliyetleri kapsamında ise rotaların tabelalarla belirlenmesi, ana yollara bölgeye dikkat çekecek 50 adet yön ve bilgi levhalarının konması, rota rehberi ve internet sitesi hazırlanması çalışmaları yer almakta” dedi.

FETHİYE İÇİN DE ÖNEMLİ
Çameli’nin keşfedilmemiş doğal güzellikleri ile alternatif turizm potansiyelinin ortaya çıkartılacağı proje ile Denizli’ye ve Fethiye’ye gelen turistlerin doğa sporları için Çameli’ye gelmesinin sağlanacağını ifade eden Albayrak, alternatif turizm alanında faaliyet gösteren yatırımcıların da bu alanda yatırım yapmaları sağlanacak dedi. Böylece Çameli’de yeni istihdam alanlarının oluşacağını sözlerine ekleyen Kaymakam Şeref Albayrak, projenin ilçenin ve bölgenin kalkınmasına hız kazandıracağını söyledi.

MODEL PROJE
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ise, bölge potansiyelinin harekete geçirilmesi ve önemli yatırımların yapılabilirliğine hız kazandıracak araştırma ve analiz çalışmalarına destek vermek amacıyla ajansın yürüttüğü Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında destek alan projenin, alternatif turizm yatırımlarına yön verebilecek model bir proje olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı