REKLAMI GEÇ

Birleşmiş Milletler Türkiye Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız New York’ta göreve başladı

Birleşmiş Milletler Türkiye Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız New York’ta göreve başladı

Dışişleri Bakan Yardımcısıyken Birleşmiş Milletler Türkiye Daimi Temsilcisi olarak atanan Denizlili Diplomat Ahmet Yıldız görevine başladı. Yıldız, BM Genel Sekreteri Guterres’e atama mektubunu sundu. Yıldız, “Ülkemi layıkıyla temsil etmek için yorulmadan çalışacağım” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Nisan 2024 Cuma, 10:01

Dışişleri’ndeki başarılı çalışmalarıyla Denizli’nin son dönem göğsünü kabartan Bozkurt-İncelerli Diplomat Ahmet Yıldız yeni görevine başladı. Bir dönem Denizli milletvekilliği görevi yaptıktan sonra yeni kabinede Dışişleri Bakan Yardımcılığı yapan Yıldız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Birleşmiş Milletler Türkiye Daimi Temsilciliği görevine atandı.

Yıldız, bugün itibariyle görevine başladı. Birleşmiş Milletler’in New York’taki binasında Genel Sekreter Antonio Gutarres’e atama mektubunu sundu. Ziyaretle ilgili konuşan Yıldız, “Ülkemizin BM nezdinde Daimi Temsilcisi olarak New York’ta göreve başladığım ilk günümde BM Genel Sekreteri Sayın Antonio Guterres’e atama mektubumu sundum.

Bu vesileyle Sayın Guterres’e, ülkemizin çok taraflılığa, BM’ye ve mevcut küresel sınamalar karşısında BM’nin etkinliğinin artırılmasına yönelik çabalara tam desteğini ifade ettim.

Görev sürem boyunca ülkemizi BM’de layıkıyla temsil etmek için yorulmadan çalışacağım” dedi.

Hambat Ovası içindeki İnceler köyü doğumlu olan Yıldız, görev süresi boyunca ABD’nin New York kentinde olacak.

Yorumlar

ali özkurt   -  Bağlantı 26 Nisan 2024, 20:34

sayın cumhurbaşkanım sağ olsun. İngiliz sözü de şöyle; Let the sun strike upon your face, Let the wind be always at your back.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı