


Laodikya Antik Kenti’nde “kiliseli ev” gün yüzüne çıkarıldı

Laodikya’da 2 bin yıllık güneş saati bulundu

Laodikya kazılarında Nero’nun heykel başı bulundu

Laodikya’da antik stada giden tarihi yol gün ışığına çıkarılıyor

Laodikya’da 1.900 yıllık İmparator Trajan heykeli bulundu
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Roma İmparatoru Marcus Ulpius Nerva Traianus'un (Trajan), 3 metre uzunluğundaki benzersiz heykelinin bulunduğunu söyledi.

Ersoy: “Laodikya, Efes gibi marka olacak”
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Laodikya Antik Kenti'nde süren kazılara ilişkin, "Kazıları biraz daha hızlandırıp, 4-5 yıl içerisinde inşallah Efes standardında marka antik şehir yaratabiliriz" dedi.

Prof. Dr. Celal Şimşek, 12 ay kazı kararını değerlendirdi
Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanlığının 1 Mart'ta açıkladığı 20 antik kent ve ören yerindeki arkeolojik kazıların bir yıl boyunca yapılmasına ilişkin projenin, Türk turizmine büyük katkı sunacağını söyledi.

Laodikya ve Tripolis kazıları yıl boyu sürecek
Türkiye genelinde yıl boyu kazıları devam edecek olan 20 ören yeri belirlendi. Denizli’de yıl boyu kazılacak antik kentler arasına girmeyi başaran Laodikya ve Tripolis kazıları için de kazı beratları alındı. Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, kararın arkeolojik açıdan bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

PAÜ’nün yabancı öğrencileri antik çağa yolculuk yaptı
Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (PADAM) eğitim gören yabancı öğrenciler renkli bir hafta sonu geçirdi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte Laodikeia antik kentini gezen öğrenciler, Antik Çağ’a yolculuk yaptı.

Laodikya’daki kazılar şaşırtmaya devam ediyor
UNESCO Dünya Kültür Miras Geçici Listesi'nde yer alan Laodikya Antik Kenti'ndeki 2 bin 200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda, günümüz tiyatrolarındaki olduğu gibi biletli oturma düzeninin ve şeref locasının bulunduğu belirlendi.

Laodikya kazı çalışmalarında tam 15 yıl oldu
Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı, PAÜ Arkeoloji Enstitüsü Müdürü, Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Laodikya antik kentinde kazı ve restorasyon çalışmalarının geride kalan 15 yılının değerlendirmesini yaptı. Şimşek geçen süre içerisinde önemli tarihi yapıların gün yüzüne çıkarıldığına vurgu yaparak,

Höyükten “Denizli tekstili”ne ışık tutacak buluntular çıktı
Çivril’deki Beycesultan Höyüğü'ndeki kazılarda 3 bin 600 yıllık olduğu tahmin edilen tekstil ürünleri ve dokuma tezgahı ağırlıkları bulundu.Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Eşref Abay, "Milattan önce 1600 yılında, Geç Tunç Çağı tabakasında kazıp ortaya çıkardığımız evlerin içinde yoğun bir tekstil üretiminin yapıldığı gözükmekte. Denizli'de tekstil üretiminin çok

Laodikya’da önemli keşif
Laodikya amfi tiyatroda, günümüz localarına benzetilen ve katılımcıların isimlerinin yer aldığı bin 800 yıllık oturma basamakları, antik kentin, şehirleri yönetenlerin katılımıyla önemli toplantılarına ev sahipliği yaptığına işaret ediyor. Kazı başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, "Helenistik dönem tiyatroda oturma basamakları üzerinde yazıtlar bulduk ve bunları okuduk. Bu yazıtlara

Freksli travertenler 1500 yılık uykudan uyandı
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Laodikya Antik Kenti'nde, milattan sonra 494 yılında yaşanan depremde yıkılan ve bu yılki kazılarda toprağın 7 metre altında bulunan 1800 yıllık freskli traverten bloklar yeniden ayağa kaldırılıyor.