REKLAMI GEÇ

Kar, antik kent Laodikya’da benzersiz görüntüler ortaya çıkardı

Kar, antik kent Laodikya’da benzersiz görüntüler ortaya çıkardı

Denizli’nin en önemli tarihi yerlerinden biri olan Laodikya, dün akşam saatlerinde başlayan ve bugün sabah etkisini artıran kar yağışından nasibini aldı. Tarihi eserlerle kaplı Laodikya, kar yağışı ile beyaz örtüyle kaplandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ocak 2021 Pazartesi, 13:32

Kar, sabah saatlerinden itibaren Denizli genelinde etkili oldu. Kar alan bölgelerden biri de kentin en önemli tarihi değerlerinden olan Laodikya Antik Kenti oldu.

Kar ile birlikte tarihi eserlerin üzeri beyaz örtüyle kaplandı, seyrine doyulmaz manzaralar ortaya çıktı.

Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, sosyal medya hesabından Laodikye’dan kar manzaraları paylaştı.

LAODİKYA
Denizli’nin 6 km. kuzeyinde yer alan antik Laodikeia kenti, coğrafi bakımdan çok uygun bir noktada ve Lykos Irmağı’nın güneyinde kurulmuştur. Kentin adı antik kaynaklarda daha çok “Lykos’un kıyısındaki Laodikeia” şeklinde geçmektedir. Diğer antik kaynaklara göre ise, kent MÖ. 261-263 yılları arasında II. Antiokhos tarafından kurulmuş ve kente Antiokhos’un karısı Laodike’nin adı verilmiştir.

Laodikeia, MÖ. I. yüzyılda Anadolu’nun en önemli ve ünlü kentlerinden biridir. Kentteki büyük sanat eserleri bu döneme aittir. Romalılar da Laodikeia’ya özel bir önem vermişler ve Kıbyra (Gölhisar-Horzum) Conventus’unun merkezi yapmışlardır.

İmparator Caracalla zamanında Laodikeia’da bir seri kaliteli sikke basılmıştır. Laodikeia halkının da katkılarıyla kentte çok sayıda anıtsal yapı yapılmıştır. Küçük Asia’nın 7 ünlü kilisesinden birinin bu kentte bulunması, Hıristiyanlığın burada ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. MS. 60 yılında meydana gelen çok büyük bir deprem kenti yerle bir etmiştir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı