REKLAMI GEÇ

Tepkiler, geri adım attırdı

Tepkiler, geri adım attırdı

Denizli Belediyesi Özel Halk Otobüsleri’nde, önceki firma döneminde kullanılan kent kartları, akıllı kartlar ile değiştirme işlemi sırasında, vatandaşlardan, TC kimlik numarası, nüfus cüzdanı fotokopisi ve anne kızlık soyadı gibi bilgiler isteyen Turex firması, geri adım attı. Turex Turizm Genel Müdürü Celal Kalkan, bu uygulamayı kaldırdıklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2008 Cuma, 00:00

Denizli Belediye Özel Halk Otobüsleri’nin işletmesini alan Turex Turizm, kent kart ile akıllı kartları değiştirirken, vatandaşlardan kimlik bilgileri ve anne kızlık soyadı, adres, telefon gibi bilgileri istemesi nedeniyle tepki almıştı. Firma, durumun gazetelerde haber olarak yer almasının ardından, uygulamayı daralttı. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde, Turex Turizm Genel Müdür Yardımcısı Galip Şanlı ve Turex Denizli Proje Müdürü Ünal Yılmaz ile birlikte basın toplantısı yapan Turex Turizm Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Celal Kalkan, uygulamada geri adım attıklarını ve vatandaşlardan artık TC kimlik numarası ve nüfus cüzdanı fotokopisini istemediklerini söyledi.

Vatandaşlardan bu bilgileri güvenlik sebebiyle, kartın kaybolması ya da çalınması durumunda, kart sahibine, içinde varolan kontörleri ile birlikte verebilmek için böyle bir uygulama yaptıklarını belirten Celal Kalkan, “Sistemimiz, aynı bir banka sistemi gibi çalışıyor” dedi.

Kent kartların içindeki biniş kontörlerinin, akıllı karta yüklenmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Kalkan, “Denizli Belediyesi’nin, otobüslerin işletmesini yürüten eski firma ile davası sürdüğünden, biz vatandaşın mağdur olmaması için kent kartların içindeki kontörleri akıllı kartlara yüklüyoruz. Denizli’de değişmesi gereken140 bin tane kart var. Bunların içinde 3 milyondan 30 milyona kadar binişler var. Sanırım, toplamda 1 trilyona yakın biniş vardı. Kartlardaki ücretin kimin tarafından ödeneceği, daha sonra belli olacak. Önceliğimiz vatandaşın mağdur olmasını önlemek olduğu için iki kart arasında kontör aktarımı yapmaya başladık” diye konuştu.

Turex Turizm’in diğer illerdeki ve Denizli’deki çalışmaları ile de ilgili bilgi veren Kalkan, “Kiler Holding bünyesinde hizmet veren Turex Turizm, Tekirdağ’da da belediye halk otobüslerini işletme işini yapıyor. Şehir içi taşımacılığına Tekirdağ’dan başladık. Ve bu işi çok iyi yaptığımıza inandık. Denizli’de de ihaleye katılarak en yüksek teklifi verdik ve 60 gün içerisinde işe başlamamız gerekirken, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle, bir gece kendimizi Denizli’de hizmet vermeye başlamış bulduk. Denizli’de sistemimiz iyice oturduğunda, herkes bizi takdir edecek” dedi.

Her otobüse 3’er kamera

Denizli’de henüz 40 günlük bir çalışmaları olduğunu dile getiren Kalkan, “İleride çok güzel promosyonlarımız olacak. İnsanlar daha rahat ve ucuza seyahat edebilecek” dedi. 37 hatta, 75 otobüs ve 135 şoför ile hizmet verdiklerini belirten Kalkan, “Şu anda 2 vardiyada çalışıyoruz. 75 otobüsün her birine, 3 kamera takılacak. Bu kameralar, şoför mahallindeki sesleri de kaydedebilecek. Bu hem güvenlik açısından hem de şoförün yolcuya karşı davranışlarını kontrol edebilmek için yapılıyor. Herhangi bir hırsızlık ya da saldırı olayının gerçekleşmesi durumunda, emniyet de bu görüntüleri kullanabilecek” diye konuştu. Kalkan, bazı şoförlerin işten çıkarılması ile ilgili olarak da ‘Sistemimize uymayan şoförlerle çalışmıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı