REKLAMI GEÇ

Zolan, Çölyak hastalarıyla buluştu

Zolan, Çölyak hastalarıyla buluştu

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Çölyak Derneği’nin düzenlediği pikniğe katıldı. Burada çölyak testi yaptıran Başkan Zolan, hastalığının farkında olmayan birçok vatandaşın olabileceğine dikkat çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Eylül 2014 Pazartesi, 13:39

Denizli Çölyak Derneği, toplumda farkındalık yaratmak için Çamlık Mesireliği’nde piknik düzenledi. Pikniğe Denizli Çölyak Derneği Başkanı Türkan Satır ile dernek üyesi çölyak hastaları katıldı. Çölyak hastalarını yalnız bırakmayan Başkan Zolan da, pikniğe katıldı. Burada çölyak testi yaptıran Başkan Zolan, çölyak hastalığının toplumun çoğu kesimi tarafından bilinmediğine işaret etti. Çölyak hastası olduğunun bile farkında olmayan bir çok vatandaşın bulunabileceğini ifade eden Başkan Zolan, “Hastalığının farkında olmayan bir çok vatandaşımız olabilir. Derneğimiz bizi ziyaret ettiğinde bu hususun önemini hatırlattı. Çölyak, hastalık bile denemeyecek ama dikkat edilmesi gereken, yenmemesi gereken gıdaları var. Çölyak hastası kardeşlerimiz bu gıdalara dikkat etmesi gerekiyor, özellikle glutensiz gıdalara dikkat etmesi gerekiyor” dedi. Çölyaklıların bir simit bile yiyemediğine dikkati çeken Başkan Zolan, “Onlar bizim yediğimiz ekmek ve benzeri gıdalardan rahatsız olabiliyor. Buğday, arpa, yulaf gibi ürünlerden yapılmış gıdaları tüketemiyorlar. Onlar için bu gıdaların daha özel üretilmesi gerekiyor. Bu konuda iş birliği içerisinde çalışıyoruz” diye konuştu.

“Yanlarında olmaya devam edeceğiz”
Çölyak hastaları için üretilen özel gıdaları karşılama, söz konusu gıdaların Denizli’de üretilmesi, üretim yapılmıyorsa da gıdaların temini noktasına gayret sarf edeceklerini vurgulayan Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Bugün çölyak derneğimiz bir araya geldi. Bu hastalığa karşı farkındalık yarattıkları için tebrik ediyorum. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar yanlarında olduk. Bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. İnsanların mutluluğu için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret sarf edeceğiz.” Denizli Çölyak Derneği Başkanı Türkan Satır ise her zaman yanlarında olan Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan’a teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı